Care Label Project

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Γιατί; Το 90% των ρούχων που έχουμε πετιούνται πολύ νωρίτερα από ότι θα έπρεπε, ενώ εξακολουθούμε να επιμένουμε να ακολουθούμε ξεπερασμένες οδηγίες φροντίδας από τη δεκαετία του 1950. Χρειάζεται μια αλλαγή.

THE CARE LABEL PROJECT

Το Care Label Project είναι ο δικός μας τρόπος ως δημιουργοί, σχεδιαστές και κατασκευαστές συσκευών να εμπνεύσουμε, να μορφώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τον τρόπο που όλοι μας φροντίζουμε τα ρούχα μας. Πρέπει να σταματήσουμε να χαρακτηρίζουμε τα ευαίσθητα υφάσματά μας με την ετικέτα «Μόνο στεγνό καθάρισμα», να σταματήσουμε να πλένουμε σε υψηλές θερμοκρασίες και να σταματήσουμε να φοβόμαστε να βάζουμε μάλλινα στο πλυντήριό μας. Στην πραγματικότητα, οι ετικέτες που υποτίθεται ότι μας καθοδηγούν, συχνά μας μπερδεύουν περισσότερο.

ΜΗΝ ΠΛΕΝΕΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ

Με το Care Label Project, κάνουμε την αλλαγή. Για αρχή, παρουσιάζουμε μια εντελώς καινούρια ετικέτα φροντίδας - «Μην πλένετε υπερβολικά» - μαζί με μια αποκλειστική συλλογή επώνυμων ρούχων με συμβουλές φροντίδας εργαστηριακά ελεγμένες και έναν σύγχρονο οδηγό φροντίδας υφασμάτων. Ελάτε μαζί μας για να αλλάξουμε το μέλλον της μόδας, μια ετικέτα φροντίδας τη φορά.


ΑΜΦΙΣΒΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Συνεργαζόμαστε με πλήθος ανερχόμενων σχεδιαστών και κατασκευαστών υφασμάτων που μοιράζονται το πάθος μας για καινοτομία στη βιομηχανία της μόδας. Μαζί έχουμε αμφισβητήσει πολλές ετικέτες φροντίδας υποβάλλοντας σε δοκιμές τα ρούχα των σχεδιαστών, χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό πλυσίματος και στεγνώματος στο εργαστήριό μας Έρευνας και Ανάπτυξης.

30 ΒΑΘΜΟΙ

Αυτό που οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε είναι ότι οι ετικέτες θερμοκρασίας αναφέρουν την υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία πλύσης, όχι τη συνιστώμενη. Η πλύση σε χαμηλότερες θερμοκρασίες θα επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής των ρούχων σας, δίνοντάς τους την αίσθηση του καινούριου και του φρέσκου για περισσότερο καιρό. Η χαμηλότερη θερμοκρασία είναι επίσης καλύτερη και για τους λογαριασμούς ρεύματος - για παράδειγμα, πηγαίνοντας από τους 40 στους 30 βαθμούς, μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 60% της κατανάλωσης ενέργειας.

Γιατί είναι καλύτερο να πλένετε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και άλλες συμβουλές

Αυτό το γνωρίζατε;

Η μέση θερμοκρασία πλύσης στην Ευρώπη είναι 41°C

Αν πλένετε τα ρούχα και τα τζιν σας λιγότερο, σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, αυτό θα επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής τους.

Han Ates

Λονδίνο, Η.Β.

ΜΟΝΟ ΣΤΕΓΝΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

Η ετικέτα Μόνο Στεγνό Καθάρισμα τοποθετείται στα πιο ευαίσθητα υφάσματα και ρούχα. Αν και καθαρίζει τα ρούχα σας, είναι μια βαριά χημική διαδικασία που είναι σκληρή με το ύφασμα αλλά και με το περιβάλλον. Σήμερα, ένας στους τρεις αποφεύγει να αγοράσει ρούχα με ετικέτα Μόνο Στεγνό Καθάρισμα εξαιτίας της ταλαιπωρίας που εμπεριέχει. Αλλά χάρη στις πρόσφατες προόδους στην τεχνολογία πλύσης και στα απορρυπαντικά πλυντηρίων, μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε απαλότερους κύκλους πλύσης, χαμηλότερες θερμοκρασίες και ρυθμίσεις στεγνώματος για να πλένετε απευθείας στη συσκευή μερικά από τα υφάσματα που προορίζονται Μόνο για Στεγνό Καθάρισμα.

Ωστόσο, μερικά υφάσματα προορίζονται Μόνο για Στεγνό Καθάρισμα για κάποιο λόγο. Περιέχουν αξεσουάρ ή υλικά που μπορεί να αλλάξουν χρώμα ή να παραμορφωθούν αν πλυθούν στο σπίτι. Ευτυχώς, τα χημικά δεν είναι η μόνη σας λύση. Πολλά στεγνοκαθαριστήρια έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν πιο φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους όπως υγρό καθάρισμα και διαλύτες διοξειδίου του άνθρακα. Έτσι, αν πρέπει να επισκεφτείτε το στεγνοκαθαριστήριο, φροντίστε να επιλέξετε ένα που να είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Πώς να μάθετε ποια ρούχα με την ετικέτα Μόνο Στεγνό Καθάρισμα μπορείτε να πλύνετε στο σπίτι και άλλες συμβουλές

Αυτό το γνωρίζατε;

Το 55% χρησιμοποιεί υπηρεσίες στεγνού καθαρισμού, αλλά μόνο οι μισοί από αυτούς είναι ικανοποιημένοι

Πολλά υφάσματα που προορίζονται αποκλειστικά για στεγνό καθάρισμα μπορούν να πλυθούν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες σε πλυντήριο.

Doriane van Overeem

Βρυξέλλες, Βέλγιο

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΣΕ ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ

Αυτή η ετικέτα φροντίδας εκλαμβάνεται συχνά ως υποχρεωτική οδηγία αναγκάζοντας τους ανθρώπους να στεγνώνουν τα ρούχα με φυσικό τρόπο. Αν και είναι σωστό για μερικά ρούχα, πολλά ευαίσθητα υλικά όπως τα ρούχα υπαίθριων δραστηριοτήτων και τα αδιάβροχα υλικά θα διατηρηθούν για περισσότερο αν στεγνωθούν στο στεγνωτήριο στον σωστό κύκλο. Με την πιο σύγχρονη τεχνολογία, μπορείτε να στεγνώσετε ακόμα και ευαίσθητα υφάσματα όπως μεταξωτά και μάλλινα. Αναζητήστε τα στεγνωτήρια με την πιστοποίηση Woolmark τα οποία σας επιτρέπουν να στεγνώσετε ακόμα και τα καλύτερα μάλλινά σας με σιγουριά.

Τι πρέπει να έχετε υπόψη σας όταν στεγνώνετε στο στεγνωτήριο και άλλες συμβουλές

Αυτό το γνωρίζατε;

Το 70% των ατόμων κληρονομούν τις συνήθειες φροντίδας από τους γονείς τους

Πιστεύω ότι μπορεί κανείς να στεγνώσει τα πάντα στο στεγνωτήριο, αρκεί να είναι με το σωστό πρόγραμμα.

Tim Labenda

Βερολίνο, Γερμανία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Πολλοί πιστεύουν ότι το πλύσιμο στο χέρι είναι ο πιο απαλός τρόπος για να πλύνετε ένα ευαίσθητο ρούχο. Αυτό μας το δίδαξαν οι γονείς μας και αυτό υποδεικνύουν και οι ετικέτες φροντίδας. Αλλά σήμερα, με τις σύγχρονες συσκευές, δεν ισχύει πλέον.

Το πλύσιμο στο χέρι καταναλώνει και χρόνο και νερό, ενώ συνήθως κουράζει τις ίνες. Όταν πλένετε στο χέρι και τρίβετε το ύφασμα, συνήθως το κάνετε πιο δυνατά από ότι νομίζετε. Αντίθετα, επιλέξτε έναν απαλό κύκλο με χαμηλότερες θερμοκρασίες πλύσης στο πλυντήριό σας και θα ολοκληρώσετε τη δουλειά χωρίς να ταλαιπωρήσετε το ρούχο σας. Στην πραγματικότητα, το 75% από εμάς πλένει στο χέρι, αλλά μόλις το ένα τέταρτο είναι ικανοποιημένο με το αποτέλεσμα.

Πώς γίνεται μια πλύση στο πλυντήριο ρούχων να είναι πιο απαλή από τα χέρια σας και άλλες συμβουλές

Αυτό το γνωρίζατε;

Η επιμήκυνση της ζωής ενός ρούχου κατά εννέα μήνες επιπλέον θα μείωνε το υδατικό και ενεργειακό αποτύπωμα και το αποτύπωμα αποβλήτων κατά περίπου 20-30%

Αντί να πλένετε στο χέρι, μπορείτε να πλύνετε ένα πλεκτό σε έναν απαλό κύκλο.

Clara Martin

Λονδίνο, Η.Β.


Η ΣΥΛΛΟΓΗ CARE LABEL

Περιηγηθείτε στη συλλογή εκπληκτικών ρούχων από τους 16 σχεδιαστές, που πλύθηκαν όλα χρησιμοποιώντας τις σύγχρονες συμβουλές φροντίδας της AEG, οι οποίες αναπτύχθηκαν από δοκιμές στο εργαστήριό μας Έρευνας και Ανάπτυξης. Αυτά τα όμορφα ρούχα αξίζουν την καλύτερη δυνατή μεταχείριση.

Λήψη του φυλλαδίου

Πραγματοποιήστε λήψη του φυλλαδίου Care Label Project για ακόμα περισσότερες πληροφορίες και έμπνευση από όλους τους συμμετέχοντες σχεδιαστές.
Λήψη του φυλλαδίου


Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Πολλοί επιμένουν να ακολουθούν ξεπερασμένες οδηγίες φροντίδας από τη δεκαετία του 1950. Έχουμε δημιουργήσει έναν σύγχρονο οδηγό φροντίδας στο εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης της AEG.

 • Αποκλειστικά για πλύσιμο στο χέρι

  Όταν πλένετε στο χέρι και τρίβετε το ύφασμα, συνήθως το κάνετε πιο δυνατά από ότι νομίζετε. Τα περισσότερα υφάσματα με τη σήμανση για πλύσιμο στο χέρι θα ωφεληθούν από την πλύση σε έναν απαλό κύκλο ενός σύγχρονου πλυντηρίου, σε αντίθεση με τη παραδοσιακό πλύσιμο στο χέρι που κουράζει τις ίνες.

 • 30 Βαθμοί

  Οι υψηλότεροι βαθμοί παλιά σήμαιναν πιο καθαρά ρούχα, αλλά πλέον δεν ισχύει απόλυτα. Η πλύση σε χαμηλότερες θερμοκρασίες εξοικονομεί πολλή ενέργεια και ταλαιπωρεί λιγότερο τα ρούχα, διατηρώντας τα για περισσότερο καιρό.

 • Σιδέρωμα

  Για ευαίσθητα υφάσματα όπως το μετάξι, ή για υφάσματα με αξεσουάρ όπως κουμπιά, φερμουάρ, κ.λπ. είναι συχνά ευκολότερο και πιο απαλό να χρησιμοποιείτε πρόγραμμα ατμού αντί για σίδερο. Αν χρησιμοποιείτε σίδερο σε αυτούς τους τύπους υφασμάτων, φροντίστε να μην πιέζετε πολύ δυνατά τα αξεσουάρ και να χρησιμοποιείτε τη ρύθμιση που συνιστάται στην ετικέτα φροντίδας.

 • Απαγορεύεται το στέγνωμα σε στεγνωτήριο

  Όταν παραγεμίζετε τη συσκευή, είναι εύκολο να μπερδευτούν τα ρούχα σας, ενώ όταν δεν βάζετε αρκετά σπαταλάτε ενέργεια και κατά συνέπεια χρήματα. Είναι επίσης καλύτερο να χρησιμοποιείτε αυτόματα προγράμματα αντί για κύκλους καθορισμένου χρόνου, καθώς η συσκευή μπορεί να αποφύγει τη συρρίκνωση των ρούχων ανιχνεύοντας το ιδανικό επίπεδο υγρασίας στα υφάσματά σας.

 • Μόνο στεγνό καθάρισμα

  Χάρη στις πρόσφατες προόδους στην τεχνολογία πλύσης και στα απορρυπαντικά πλυντηρίων, μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε απαλότερους κύκλους πλύσης, χαμηλότερες θερμοκρασίες και ρυθμίσεις στεγνώματος για να πλένετε απευθείας στη συσκευή ακόμα και μερικά υφάσματα που προορίζονται αποκλειστικά για στεγνό καθάρισμα χωρίς να τα καταστρέψετε.

 • Μην πλένετε υπερβολικά

  Για να τονίσουμε τη σημασία που έχει να σκέφτεστε καλά προτού τοποθετήσετε τα ρούχα σας στο πλυντήριο ρούχων, λανσάρουμε μια εντελώς καινούρια ετικέτα φροντίδας - Μην πλένετε υπερβολικά. Μαζί με αυτήν, η AEG έχει αναπτύξει λύσεις για να μειώσει την ανάγκη να πλένετε τόσο συχνά.

  Εξερευνήστε τις ετικέτες φροντίδας - Συχνές ερωτήσεις και συμβουλές


ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ CARE LABEL PROJECT

Δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας. Οι συνεργάτες μας είναι μεγάλο μέρος του Care Label Project. Είστε μια μάρκα στον χώρο της μόδας που επιθυμεί να συμμετάσχει στο Care Label Project; Δίνουμε δωρεάν 20.000 ετικέτες φροντίδας «Μην πλένετε υπερβολικά»- - όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την πραγματική αλλαγή να συμβεί. Κάντε κλικ εδώ!

 • THE WOOLMARK COMPANY

  Η The Woolmark Company είναι ο μεγαλύτερος φορέας παγκοσμίως που ειδικεύεται στη φροντίδα των μάλλινων υφασμάτων. Το λογότυπο Woolmark είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και σεβαστές μάρκες στον κόσμο, παρέχοντας διασφάλιση της υψηλότερης ποιότητας και εκπροσωπώντας την πρωτοποριακή υπεροχή και καινοτομία από τη φάρμα έως το τελικό προϊόν. Η The Woolmark Company είναι θυγατρική της Australian Wool Innovation, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας που διεξάγει έρευνα, ανάπτυξη και μάρκετινγκ στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού του αυστραλιανού μαλλιού για λογαριασμό των περίπου 55.000 παραγωγών μαλλιού που βοηθούν στη χρηματοδότηση της εταιρείας.

  Επισκεφτείτε τον ιστότοπο

 • FASHION REVOLUTION

  Η Fashion Revolution είναι μια μη κερδοσκοπική παγκόσμια οργάνωση που συσπειρώνεται γύρω από μια ετήσια καμπάνια, ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη για το «πραγματικό κόστος της μόδας», δείχνοντας στον κόσμο ότι η αλλαγή είναι εφικτή και τιμώντας όλους όσοι εμπλέκονται στη δημιουργία ενός πιο αειφόρου μέλλοντος. Η Fashion Revolution ξεκίνησε το έργο της εστιάζοντας κυρίως στη φάση παραγωγής, αλλά πλέον έχει αρχίσει να ασχολείται επίσης με τη φροντίδα και τις δυνατότητες για μια πιο αειφόρα νοοτροπία.

  Επισκεφτείτε τον ιστότοπο

 • NOT JUST A LABEL

  Η NOT JUST A LABEL (NJAL) είναι η κορυφαία παγκοσμίως πλατφόρμα σχεδιαστών για την παρουσίαση και ενίσχυση των πρωτοπόρων του σήμερα στη σύγχρονη μόδα. Η NJAL ενθαρρύνει τους σχεδιαστές να δημιουργούν μόδα που είναι αειφόρα και υποστηρίζει τις τοπικές κοινότητες και τις χειροποίητες τεχνικές. Η NJAL πρωτοπορεί με μια επαναστατική προσέγγιση στον χώρο της μόδας, έξω από πολιτικές και τα υπάρχοντα συστήματα που είναι επιβλαβή για την ανάπτυξη και την ακεραιότητα των σχεδιαστών της.

  Επισκεφτείτε τον ιστότοπο

ELECTROLUX

Η Electrolux είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στις οικιακές συσκευές, που βασίζεται σε ενδελεχείς έρευνες καταναλωτών και αναπτύσσεται σε στενή συνεργασία με επαγγελματίες χρήστες. Η Electrolux προσφέρει καινοτόμες λύσεις, σχεδιασμένες με προσοχή για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με προϊόντα όπως ψυγεία, πλυντήρια πιάτων, πλυντήρια ρούχων, μικρές οικιακές συσκευές και άλλα. Η Electrolux έχει λάβει το Χρυσό Βραβείο 2017 (Gold Class Award) της επετηρίδας αειφορίας Sustainability Yearbook της RobecoSAM, μιας ετήσιας αξιολόγησης της απόδοσης σε θέματα αειφορίας μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως.

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο


Κάντε την τέλεια πλύση με την AEG