x

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να τα φροντίσετε περισσότερο

Τα ρούχα είναι κάτι πολύ περισσότερο από κλωστές ραμμένες μεταξύ τους. Κρύβουν αναμνήσεις. Λένε την ιστορία μας. Παρόλα αυτά, κατά μέσο όρο δεν φοράμε το 80% των ρούχων που έχουμε. Αν αποφασίσουμε να ενδιαφερθούμε περισσότερο, μπορούμε να βοηθήσουμε στην αλλαγή της κουλτούρας της μόδας πετάματος των ρούχων και να προσθέσουμε νέα κεφάλαια στις ιστορίες μας με τα ρούχα που αγαπάμε.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ;

Τα ρούχα σας είναι ενθύμια στιγμών του παρελθόντος. Αλλά αν χάσουν την αίσθηση και την όψη τους, μένουν στο πίσω μέρος της ντουλάπας. Αυτό δεν χρειάζεται να συμβαίνει πλέον. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα φροντίζετε περισσότερο και ακόμα περισσότεροι λόγοι, από το να κρατάτε ζωντανές τις αναμνήσεις μέχρι την προστασία του περιβάλλοντος.

Μια γυναίκα που φοράει ένα μωβ πουκάμισο

Κρατήστε ζωντανές της αναμνήσεις

Μερικά από τα αγαπημένα σας ρούχα τα νιώθετε μέρος του εαυτού σας. Τα είχατε μαζί σας σε καλές στιγμές και είναι κειμήλια κοινών εμπειριών. Διατηρήστε τις αναμνήσεις που σας προσφέρουν φροντίζοντάς τα με τον σωστό τρόπο. Έτσι μπορείτε να συνεχίσετε να φοράτε τα αγαπημένα, πιο λατρεμένα ρούχα σας ξανά και ξανά. Και να χρησιμοποιήσετε τα ίδια αγαπημένα ρούχα για να ζήσετε καινούριες συναρπαστικές ιστορίες.

Ένα μωβ μεταξωτό μπλουζάκι συνοδευόμενο από κοσμήματα
Μια εικόνα ενός απαλού και μυρωδάτου κόκκινου μεταξιού

Ικανοποιήστε τις αισθήσεις σας

Η απόφαση για το τι να φορέσετε δεν εξαρτάται μόνο από την όψη των ρούχων. Μελέτες υποστηρίζουν ότι εμπλέκονται όλες οι αισθήσεις σας, από την αφή μέχρι την οσμή. Έχει να κάνει με την αίσθηση που δίνουν όταν τα κρατάτε και από το άρωμα του φρεσκοπλυμένου. Για αυτό, συνεχίστε να θέλετε να φοράτε τα ρούχα σας ικανοποιώντας όλες σας τις αισθήσεις. Με ένα σύγχρονο πλυντήριο στεγνωτήριο μπορείτε να επιταχύνετε αυτό το αίσθημα φρεσκάδας πλένοντας και στεγνώνοντας τα ρούχα σας σε έναν συνεχόμενο κύκλο.

Κουτιά με ψώνια

Αλλάξτε τις συνήθειες σας

Τα ρούχα έχουν τεράστιο περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε αν μάθουμε να τα φροντίζουμε σωστά. Με την κατάλληλη τεχνολογία, μπορείτε να βασίζεστε περισσότερο στην γκαρνταρόμπα σας αντί για το κατάστημα. Τα καλύτερά μας στεγνωτήρια στεγνώνουν ακόμα και τα μάλλινα και τα μεταξωτά σας, προσφέροντάς μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα πιο ευαίσθητα υφάσματά σας. Κάντε τα ρούχα σας να κρατήσουν μόλις 9 μήνες περισσότερο και θα μειώσετε το υδατικό και ενεργειακό σας αποτύπωμα κατά 20-30%.

Μια γυναίκα που φοράει μια φρεσκοπλυμένη ασημένια μεταξωτή μπλούζα
Σύστημα AbsoluteCare®

Τώρα μπορείτε να περιποιηθείτε στο σπίτι ρούχα που πιστεύατε ότι προορίζονται αποκλειστικά για στεγνό καθάρισμα

Το στεγνωτήριο της σειράς 8000 της AEG

Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΩΤΗΣ ΜΠΛΟΥΖΑΣ

Ανακαλύψτε φροντίδα τόσο απαλή που είναι σαν να στεγνώνετε σε επίπεδη επιφάνεια τα πιο ευαίσθητά σας ρούχα. Τολμήστε να στεγνώσετε την αγαπημένη σας μπλούζα από 100% μετάξι, με απόλυτη σιγουριά ότι θα διατηρήσει την ποιότητα, το σχήμα και την αίσθησή της – και με λιγότερο τσαλάκωμα από ότι με το στέγνωμα στον αέρα. Όλα αυτά είναι δυνατά με τα στεγνωτήριά μας της Σειράς 8000 με σύστημα AbsoluteCare System®.

Μπλε βαμβακερό με εικονίδιο πλύσης 30 βαθμών από πάνω

Εξοικονομήστε χρήματα

Τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων σας προσφέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό σας εξοικονομεί χρήματα, είναι καλύτερο για το περιβάλλον και βοηθά στη διατήρηση των ρούχων σας. Ένα σύγχρονο πλυντήριο ρούχων μπορεί να εξοικονομήσει έως και 80% περισσότερη ενέργεια από ένα που είναι μόλις 5 ετών. Για αυτό, επενδύστε στη σημερινή τεχνολογία και εξοικονομήστε χρήματα πλένοντας στους 30 βαθμούς.

Μια γυναίκα που φοράει μια φρεσκοπλυμένη κόκκινη μεταξωτή μπλούζα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ÖKOMix

Μοναδική προανάμιξη του απορρυπαντικού, του μαλακτικού και του νερού ώστε να φτάνει σε κάθε ίνα

Το πλυντήριο ρούχων σειράς 8000 της AEG

Ο ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟΥ

Τα ευαίσθητα ρούχα σας χρειάζονται απαλή φροντίδα ώστε να διατηρήσουν την εξαιρετική τους ποιότητα, όσο συχνά και αν τα φοράτε. Η εξελιγμένη μας Σειρά 8000 πλυντηρίων ρούχων με τεχνολογία ÖKOMix περιποιείται τα αγαπημένα σας ρούχα με έναν πιο βαθύ καθαρισμό, ακόμα και στις χαμηλές θερμοκρασίες. Επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής τους με εξειδικευμένη προστασία, για ρούχα σαν καινούρια, κάθε φορά.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ

Οι μικρές αλλαγές κάνουν μεγάλη διαφορά στη διατήρηση των ρούχων σας. Χρησιμοποιούμε ρούχα πολύ πιο γρήγορα στην εποχή μας. Αλλά για να τα κρατήσουμε όσο καιρό τα κρατούσαν και οι παππούδες μας δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταφύγουμε σε παρωχημένες μεθόδους. Οι πιο προσεγμένες αγορές και μερικές αλλαγές στο πλύσιμο, μαζί με τη νέα τεχνολογία, προσθέτουν χρόνια στα ρούχα σας.

Ξεκινάει από το κατάστημα

Μπλε βαμβακερό ύφασμα

Ξεχωρίστε την καλή ποιότητα

Η ανώτερης ποιότητας ραπτική και εργασία σημαίνει ρούχα που κρατάνε περισσότερο. Η καλή ποιότητα κοστίζει περισσότερο, αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις. Ψάξτε για φυσικές, ανθεκτικές ίνες όπως το βαμβάκι και το μαλλί. Βεβαιωθείτε ότι οι ραφές και οι ενώσεις είναι απαλλαγμένες από ανωμαλίες. Και ελέγξτε ότι τα κουμπιά δεν έχουν χαλαρές κλωστές. Με τέτοια ποιότητα τα ρούχα σας θα αντέξουν στον χρόνο. Αν εντοπίσετε οποιοδήποτε δείγμα προχειρότητας στις ραφές, ξαναβάλτε το στη θέση του.

Μια λεκάνη με νερό με πρόσθετα χημικά που προκαλούν φθορά

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Μπορείτε να μειώσετε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των ρούχων σας από την πρώτη στιγμή που μπαίνετε σε ένα κατάστημα. Κατά μέσο όρο, χρειάζεται 1kg χημικών για την παραγωγή 1kg υφάσματος. Για αυτό ψάξτε για ρούχα κατασκευασμένα από βιολογικά υφάσματα και ανανεώσιμα ή ανακυκλώσιμα υλικά. Για περισσότερες λεπτομέρειες το φιλμ μας, The Next Black, εξερευνά την αειφορία στη βιομηχανία υφασμάτων.

Το τι κάνουμε με τα ρούχα μας αφού τα αγοράσουμε έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής τους και στον πλανήτη. Αλλά υπάρχουν τρόποι να φροντίζετε τα ρούχα σας που είναι απαλοί προς αυτά και προς το περιβάλλον.

Πλύνετε λιγότερο, φροντίστε περισσότερο

Πολύ λίγα ρούχα χρειάζονται πλύσιμο μετά από κάθε φορά που τα φοράτε. Το υπερβολικό πλύσιμο είναι επιζήμιο για το περιβάλλον και δεν θα κάνει τα ρούχα σας να δείχνουν όμορφα. Περιμένετε μέχρι να γεμίσει το πλυντήριό σας. Τα πληρέστερα, λιγότερα φορτία θα σας εξοικονομήσουν ενέργεια και νερό, όπως και η τεχνολογία μας OptiSense. Ρυθμίζει αυτόματα τον χρόνο και τη χρήση ενέργειας ανάλογα με το μέγεθος του φορτίου σας. Έτσι, δεν κάνει υπερβολικό πλύσιμο και έχετε την πλέον αποδοτική πλύση από τα πλυντήρια ρούχων μας.

Ένα φρεσκοπλυμένο μαύρο και κόκκινο ύφασμα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ SOFTWATER

Επιτύχετε τον σχολαστικό καθαρισμό μιας πλύσης των 60 βαθμών μόλις στους 30 βαθμούς.

Το πλυντήριο ρούχων σειράς 9000 της AEG

ΧΩΡΙΣ ΞΕΘΩΡΙΑΣΜΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΥΣΕΙΣ

Διατηρήστε εκείνη την απαλή αίσθηση και τα ζωηρά χρώματα για περισσότερο. Η πρωτοποριακή Τεχνολογία SoftWater στα πλυντήρια ρούχων της Σειράς 9000 της AEG αφαιρεί τους ρύπους από το νερό που μπορούν να προκαλέσουν φθορά στα υφάσματα. Κάνοντάς το αυτό προτού το νερό εισέλθει στον κάδο επιτρέπει στα απορρυπαντικά να λειτουργήσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Επιτέλους, δεν υπάρχει λόγος να κάνετε συμβιβασμούς στην απόδοση για τη φροντίδα.

Αντιμετωπίστε εύκολα ακόμα και τα πιο δύσκολα πλυσίματα

 • Κόκκινο μετάξι σε ανθρακί φόντο
  Ένα απορρυπαντικό για ευαίσθητα

  Χρησιμοποιήστε ένα εξειδικευμένο απορρυπαντικό που δεν περιέχει ένζυμα με βάση την πρωτεΐνη. Αυτά μπορούν να προκαλέσουν φθορά στα μάλλινα και τα μεταξωτά.

 • Πλύσιμο στο χέρι ενός κόκκινου ρούχου
  Αντιμετωπίστε τους λεκέδες γρήγορα

  Μουλιάστε οποιονδήποτε λεκέ σε κρύο νερό όσο το δυνατόν γρηγορότερα προτού στεγνώσει.

 • Ένα όμορφο κόκκινο πουκάμισο
  Διατηρήστε τα χρώματα έντονα

  Τα απορρυπαντικά χωρίς χλωρίνη είναι καλύτερα για φορτία χρωματιστών. Χρησιμοποιήστε σκόνες με βάση τη χλωρίνη στα λευκά σας για να τα διατηρήσετε πραγματικά λευκά.

Ένα Ατμοσύστημα AEG σιδερώνει ένα όμορφο πουκάμισο

ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΕ ΤΟ ΣΙΔΕΡΩΜΑ

Απολαύστε φρέσκα ρούχα χωρίς να τσαλακώνονται μεταξύ των πλύσεων με το Ατμοσύστημα σιδερώματος. Παράγει ατμό με ταχύτητα για να απομακρύνει γρήγορα το τσαλάκωμα από τα υφάσματά σας. Και επειδή είναι τόσο γρήγορο, τα ρούχα σας δεν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες για πολύ ώρα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ PROSTEAM

Απολαύστε έως και 30% λιγότερο τσαλάκωμα και γρήγορα φρεσκαρισμένα ρούχα

Το πλυντήριο ρούχων σειράς 7000 της AEG

Ο ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟΥ

Διατηρήστε την αίσθηση και την όψη του καινούριου στα ρούχα σας, κάθε μέρα, με ευκολία χωρίς κόπο. Όταν θέλετε να περνάτε λιγότερο χρόνο σιδερώνοντας, η Σειρά 7000 με τεχνολογία ProSteam σας παρέχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσετε έναν κύκλο πλύσης με ατμό ή με έναν ξεχωριστό ατμό στεγνού καθαρίσματος. Τα σύντομα, ήπια προγράμματα ατμού αφαιρούν με ασφάλεια τις οσμές και μειώνουν το τσαλάκωμα στα στεγνά υφάσματα.

Μοντέλα που φοράνε μεταξωτά, μάλλινα και ρούχα υπαίθριων δραστηριοτήτων

ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΣΤΕΓΝΩΜΑ

Η καινοτομία στα στεγνωτήρια κάνει τα αδύνατα δυνατά. Μόνο η Σειρά 8000 με Σύστημα AbsoluteCare® της AEG προσφέρει απαράμιλλη προστασία για τα ρούχα σας. Η ελεγχόμενη με ακρίβεια κίνηση του κάδου και θερμοκρασία σημαίνει πως τα ρούχα στεγνώνουν απαλά, διατηρώντας την όψη και την αίσθησή τους. Από μάλλινα και μεταξωτά μέχρι ρούχα υπαίθριων δραστηριοτήτων υψηλή απόδοσης, είναι ο απόλυτος προστάτης των ινών.

Μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση

Έως και το 95% των υφασμάτων που πετάμε μπορούν να ξαναφορεθούν ή να ανακυκλωθούν. Το τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του ρούχου σας δεν χρειάζεται να είναι και το τελικό. Αν είναι σε καλή κατάσταση, δώστε το σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ανακυκλώστε το δημιουργικά για να του δώσετε νέα ζωή. Ή επιστρέψτε το στη φύση σε έναν σταθμό ανακύκλωσης. Η ανακύκλωση μειώνει τα απορρίμματα και εξοικονομεί ενέργεια και νερό. Το ενδιαφέρον για το περιβάλλον δεν θα είναι ποτέ εκτός μόδας.

Συμβουλές για το πώς θα τα φροντίσετε περισσότερο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή My AEG

Μια εφαρμογή που σας βοηθά να τα φροντίζετε περισσότερο

Χρησιμοποιώντας λιγότερο απορρυπαντικό και διασφαλίζοντας ότι είναι φιλικό προς το περιβάλλον, θα ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις του στον πλανήτη και θα εξοικονομήσετε χρήματα. Το ίδιο ισχύει αν στραφείτε προς το σετ ραπτικής σας αντί για τον κάδο, όταν τα ρούχα σας έχουν φθαρεί. Μικρές επιδιορθώσεις και αλλαγές στα ρούχα σας μπορούν να τα κάνουν να έχουν την αίσθηση του καινούριου. Για περισσότερες συμβουλές για τρόπους να φροντίζετε τα ρούχα σας, κάντε λήψη της δωρεάν εφαρμογής My AEG.

ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΙΚΕΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Καθώς η τεχνολογία προχωρά, πρέπει να προχωρήσουν και οι συνήθειες πλυσίματος. Παρόλα αυτά, ακόμα πλένουμε και στεγνώνουμε με ξεπερασμένο τρόπο. Αυτό είναι επιζήμιο για το περιβάλλον και τα ρούχα μας. Αμφισβητούμε πολλές ετικέτες φροντίδας πολύ απλά γιατί δεν ισχύουν πλέον. Ορίστε πώς να πλύνετε και να στεγνώσετε με τον πλέον προσεγμένο τρόπο.

ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ρούχα που μουλιάζουν σε μια λεκάνη με νερό

Οι 30 είναι οι νέοι 40

Οι ετικέτες θερμοκρασίας δεν είναι πρόταση, είναι οι μέγιστες. Οι περισσότερες πλύσεις μπορούν να γίνουν σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Αυτό σας βοηθά να προστατέψετε τα χρώματα και τις ίνες των ρούχων σας και να κάνετε οικονομία στον λογαριασμό ρεύματος. Το πλυντήριο ρούχων μας ÖKOMix σας προσφέρει εξαιρετική φροντίδα στους 30 βαθμούς. Η κατοχυρωμένη τεχνολογία προανάμιξης διαλύει το απορρυπαντικό γρηγορότερα και με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείται σε χαμηλότερη θερμοκρασία.

Μια γυναίκα που φοράει ένα φρεσκοπλυμένο μαύρο φόρεμα

Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΦΟΡΕΜΑΤΟΣ

Απολαύστε το χρώμα, το σχήμα και την αίσθηση των ρούχων σας μετά από κάθε πλύση. Το σύστημα φίλτρου εναλλαγής ιόντων των πλυντηρίων ρούχων της Σειράς 9000 της AEG είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Αυτή η Τεχνολογία SoftWater αφαιρεί τους ρύπους από το νερό προτού αυτό εισέλθει στον κάδο, δίνοντας τη δυνατότητα στα απορρυπαντικά να αποδώσουν τον σχολαστικό καθαρισμό μιας πλύσης των 60 βαθμών μόλις στους 30 βαθμούς. Πιο φιλικό προς το περιβάλλον, πιο απαλό προς τα ρούχα σας.

Πιστοποίηση Woolmark

Οι συσκευές μας έχουν πιστοποιηθεί ότι φροντίζουν ακόμα και τα μάλλινα που προορίζονται αποκλειστικά για πλύσιμο στο χέρι.

Ετικέτα φροντίδας Woolmark Green

Ξεχάστε το πλύσιμο στο χέρι

Ξεχάστε ό,τι σας έχουν πει. Το πλύσιμο στο χέρι δεν είναι ο πιο απαλός τρόπος για να πλύνετε ένα ευαίσθητο ρούχο. Απαιτεί πολύ χρόνο και νερό και κουράζει τις ίνες περισσότερο από όσο νομίζετε. Τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων με κύκλους για μάλλινα και μεταξωτά διαθέτουν μοναδικές περιστροφές κάδου και χαμηλότερες θερμοκρασίες πλύσης για την καλύτερη φροντίδα των ευαίσθητών ρούχων σας.

Γλιτώστε το στεγνό καθάρισμα

Το χημικό στεγνό καθάρισμα κοστίζει σε εσάς, το περιβάλλον και, μακροπρόθεσμα, στην ποιότητα των ρούχων σας. Αλλά μπορείτε να το γλιτώσετε. Τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων είναι αρκετά απαλά για να πλύνουν πολλά από τα ρούχα που προορίζονται «αποκλειστικά για στεγνό καθάρισμα», χωρίς τα χημικά. Μεταξύ αυτών και τα πλυντήρια στεγνωτήρια της AEG με πιστοποίηση Woolmark. Μπορούν να πλύνουν και να στεγνώσουν τα ρούχα σας με ασφάλεια σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες, ακόμα και τα ρούχα που προορίζονται αποκλειστικά για πλύσιμο στο χέρι.

ÖKOKombi Plus

Τα πρώτα πλυντήρια στεγνωτήρια της αγοράς που βραβεύτηκαν με την πιστοποίηση Woolmark Blue

Η ετικέτα φροντίδας Woolmark Blue

Η αποτελεσματικότητα συναντά την απόδοση

Εξοικονομήστε χώρο, χρόνο και ενέργεια με το ÖKOKombi Plus. Συνδυάζει κορυφαία τεχνολογία πλύσης και στεγνώματος ώστε να μπορείτε να πλένετε και να στεγνώνετε ακόμα και ευαίσθητα υφάσματα όπως τα μάλλινα. Και όλα αυτά χρησιμοποιώντας έως και 40% λιγότερη ενέργεια και νερό από αντίστοιχα πλυντήρια ρούχων. Έτσι τα ρούχα σας λαμβάνουν πάντα την καλύτερη φροντίδα.

Το εργαστήριο έξυπνου ρουχισμού της adidas με ένα μανεκέν

Σας ενδιαφέρει το τι έρχεται;

Το The Next Black είναι το ντοκιμαντέρ μας σχετικά με το τι περιμένουμε στο μέλλον. Κοιτάξαμε στη γυάλινη σφαίρα της φροντίδας για να κατανοήσουμε ποιες θα είναι οι ανάγκες πλύσης και στεγνώματος του μέλλοντος. Συνεργαστήκαμε με σχεδιαστές και κορυφαίους της μόδας όπως η adidas και η Patagonia για να μάθουμε. Σας προσκαλούμε για να ανακαλύψετε το μέλλον του ρουχισμού και το μέλλον της φροντίδας.

Τώρα γνωρίζετε τον καλύτερο τρόπο, για να φροντίζετε περισσότερο τα ρούχα σας. Τα αγαπημένα σας ρούχα αξίζουν την καλύτερη φροντίδα, επειδή δεν είναι απλώς κλωστές και ίνες. Είναι μια ιστορία. Η δική σας ιστορία. Και με το να τα πλένετε και να τα στεγνώνετε σε σύγχρονες συσκευές, κάνετε καλό και στα ρούχα σας και στο περιβάλλον.