ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΤΙΚΕΤΩΝ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θεσπίσει ένα μεταρρυθμιστικό κανονισμό για να ενθαρρύνει τη χρήση πιο αποδοτικών και βιώσιμων οικιακών συσκευών. H AEG δηλώνει έτοιμη να υιοθετήσει τους νέους κανόνες της ΕΕ και τη νέα οπτική ταυτότητα των ετικετών ενεργειακής απόδοσης. Αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει ομάδες προϊόντων, όπως πλυντήρια και στεγνωτήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων και ψυγεία, συμπεριλαμβανομένων των συντηρητών κρασιών.

Οι νέες ετικέτες θα είναι διαθέσιμες για τους χρήστες στην ΕΕ, τόσο online όσο και στα φυσικά καταστήματα, από την 1η Μαρτίου 2021.

Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Από τον Νοέμβριο του 2020, όλα τα νέα προϊόντα της AEG θα έχουν δύο ετικέτες. Η μία θα περιέχει τις τρέχουσες ταξινομήσεις και η άλλη θα αναφέρει κλάση ενεργειακής απόδοσης από το A έως το G, δηλαδή τη νέα σήμανση που θα τεθεί σε ισχύ το 2021. Συνεπώς, ενδέχεται να αποκτήσετε ένα προϊόν με δύο ενεργειακές ετικέτες. Η νέα ενεργειακή ετικέτα με τον κώδικα QR θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαρτίου 2021 και μέχρι την εν λόγω ημερομηνία μπορεί να παραβλεφθεί.

Η ενεργειακή απόδοση της συσκευής που μόλις αγοράσατε παραμένει ως έχει. Το μόνο που αλλάζει είναι η κλάση, δηλαδή το γράμμα που αναγράφεται στην ενεργειακή ετικέτα, όχι η απόδοση του προϊόντος.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΤΙΚΕΤΩΝ

Η νέα σήμανση είναι πιο σύνθετη, με νέα στοιχεία απόδοσης, πιο αυστηρές απαιτήσεις σε ζητήματα οικολογικής σχεδίασης και νέα μέθοδο δοκιμής.

 • κλίμακα παλιάς ενεργειακής σήμανσης
  1
  Κλίμακα τρέχουσας ετικέτας, A+++ - D

  Η τρέχουσα ετικέτα διαθέτει 4 κατηγορίες A, από A έως A+++, και αυτή είναι η τάξη στην οποία ανήκουν σήμερα τα περισσότερα προσφερόμενα προϊόντα της αγοράς. Αυτή η κατηγοριοποίηση δεν είναι ξεκάθαρη, καθώς δεν υπάρχει σαφής κλίμακα υψηλής, μεσαίας και χαμηλής ενεργειακής απόδοσης.

 • Κλίμακα νέας ενεργειακής σήμανσης
  2
  Κλίμακα νέας ετικέτας, A-G

  Η παραπάνω εικόνα αποτελεί ένα παράδειγμα μιας πιθανής ισοδύναμης εκδοχής της νέας ενεργειακής ετικέτας (κλάση B) για μια συσκευή που μέχρι πρόσφατα κατηγοριοποιούνταν στην κλάση A+++. Η ενεργειακή απόδοση καθεαυτή δεν αλλάζει, ωστόσο, αλλάζει η κλίμακα και οι νέες χαμηλότερες κλάσεις εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ως αποδοτικές σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα πρότυπα. Με αυτήν την προσέγγιση, επίσης, υπάρχει περιθώριο εξέλιξης στην κορυφή της κλίμακας, καθώς εμφανίζονται ολοένα και πιο αποδοτικές τεχνολογίες.

Εξερευνήστε τα προϊόντα κουζίνας που προσφέρουν πολλά περισσότερα από ενεργειακή απόδοση

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Η σειρά συντήρησης φροντίζει την ποιότητα των τροφίμων, συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση της σπατάλης τους και προωθώντας έναν πιο βιώσιμο τρόπο διατροφής.

Προστατεύουμε την ποιότητα των τροφίμων με τη διαμόρφωση περιβάλλοντος με σταθερή θερμοκρασία, σωστή υγρασία και σφραγιζόμενα τμήματα στις συσκευές μας.

Δείτε τα προϊόντα
 • Ακτινίδια
  3000 Series ColdSense

  Η διάρκεια ζωής των τροφίμων παρατείνεται και η γεύση προστατεύεται από τη σταθερή θερμοκρασία και την κατά 40% ταχύτερη προσαρμογή της θερμοκρασίας προς τα κάτω σε σχέση με τους τυπικούς μηχανισμούς ελέγχου.

 • Δύο μήλα
  6000 Series TwinTech® No Frost

  Ελαχιστοποιήστε τη μαζική σπατάλη τροφίμων κατά 60% και μειώστε την αλλοίωση των τροφίμων με τα προηγμένα συστήματα διπλής ψύξης TwinTech® No Frost που διατηρούν το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας και προστατεύουν το περιεχόμενο του ψυγείου σας.

 • Φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο
  7000 Series Cooling 360°

  Αποφύγετε τη σπατάλη των τροφίμων προστατεύοντας την υφή τους σε όποιο σημείο του ψυγείου και αν βρίσκονται χάρη στην κυκλοφορία ψυχρού αέρα Cooling 360 που φτάνει σε κάθε γωνία και στο εσωτερικό του ψυγείου από πραγματικό ανοξείδωτο χάλυβα.

ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Α. Νέος κώδικας QR. Με δυνατότητα σάρωσης με τη χρήση smartphone για την προβολή περισσότερων πληροφοριών.
Β. Κλάση ενεργειακής απόδοσης.
Γ. Ετήσια κατανάλωση ενέργειας, κιλοβατώρες/έτος.
Δ. Το άθροισμα του όγκου αποθήκευσης σε θαλάμους κατεψυγμένων τροφών.
Ε. Το άθροισμα του όγκου αποθήκευσης σε θαλάμους νωπών τροφών.
ΣΤ. Εκπομπές αερομεταφερόμενου ακουστικού θορύβου.

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ

Η σειρά φροντίδας πιάτων και μαγειρικών σκευών διαθέτει δυνατότητες προσαρμογής και βοηθά στην πραγματοποίηση πιο βιώσιμων επιλογών.

Το QuickSelect καθοδηγεί τον χρήστη σε επιλογές που χρησιμοποιούν λιγότερους πόρους, όπως νερό και ενέργεια.

Δείτα τα προϊόντα
 • Πλυντήριο πιάτων με AirDry
  3000 Series AirDry

  Εξοικονομήστε ενέργεια αξιοποιώντας τη φυσική ροή του αέρα - το στέγνωμα δεν γίνεται με λειτουργία της φτερωτής. Θα επωφεληθείτε από 3 φορές καλύτερη απόδοση σε σύγκριση με τα συστήματα κλειστής πόρτας.

 • Πλυντήριο πιάτων με SatelliteClean
  6000 Series SatelliteClean®

  Έως και 3 φορές καλύτερη κάλυψη νερού από τα τυπικά συστήματα, για πιάτα που αστράφτουν από καθαριότητα χωρίς περιττή σπατάλη νερού. 

 • Πλυντήριο πιάτων με QuickSelect
  6000 Series QuickSelect

  Δείτε σημαντικές πληροφορίες για το επιλεγμένο πρόγραμμα και έτσι κάντε πιο φιλικές για το περιβάλλον επιλογές.

 • Πλυντήριο πιάτων με MaxiFlex
  7000 Series MaxiFlex

  Ένας πανέξυπνος συνδυασμός συρταριών και διαχωριστικών βοηθά στη μεγιστοποίηση της χωρητικότητας του πλυντηρίου σας, οδηγώντας παράλληλα σε εξοικονόμηση νερού και ενέργειας.

ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ ΠΙΑΤΩΝ

Α. Νέος κώδικας QR. Με δυνατότητα σάρωσης με τη χρήση smartphone για την προβολή περισσότερων πληροφοριών.
Β. Κλάση ενεργειακής απόδοσης.
Γ. Κατανάλωση ενέργειας ανά 100 κύκλους Eco.
Δ. Ονομαστική χωρητικότητα για ατομικά σερβίτσια στο πρόγραμμα Eco.
Ε. Διάρκεια του προγράμματος Eco.
ΣΤ. Κατανάλωση νερού ανά κύκλο.
Ζ. Εκπομπές αερομεταφερόμενου ακουστικού θορύβου.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ

Τα πλυντήρια ρούχων μας διαθέτουν προγράμματα που όχι μόνο καθαρίζουν, αλλά διατηρούν την αίσθηση και τη φόρμα των υφασμάτων, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής των ρούχων.

Δείτε τα προϊόντα
 • Συρτάρι AutoDose
  7000 Series AutoDose

  Η δοσολογία ακριβείας απορρυπαντικού AutoDose βοηθά τα λευκά να παραμένουν αστραφτερά και τα χρώματα να διατηρούν τη ζωντάνια τους. Η κατάργηση της σπατάλης απορρυπαντικού συνεπάγεται τη χρήση καθαριστικών ουσιών με σεβασμό προς το περιβάλλον. Μάθετε περισσότερα

 • Λευκό πουκάμισο
  Τεχνολογία ProSteam® 7000 Series

  Φρεσκάρετε γρήγορα τα ρούχα σας με τον κύκλο ατμού. Φρεσκαρισμένα ρούχα με 96% λιγότερο νερό*. *Χρησιμοποιήστε ατμό για να φρεσκάρετε τα ρούχα και εξοικονομήστε περισσότερα από 40 λίτρα νερού ανά κύκλο. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε ευαίσθητα ρούχα βάρους 1 κιλού με το πρόγραμμα FreshScent σε σύγκριση με το πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα. Μάθετε περισσότερα

 • Κόκκινα πουκάμισα και ένα ρολόι
  8000 Series ÖKOPower Programme

  Το πρόγραμμα 59 λεπτών Ökopower προαναμιγνύει το απορρυπαντικό για πιο γρήγορο, αποτελεσματικό καθαρισμό σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Χάρη στο πρόγραμμα 59 λεπτών Ökopower, έχετε σχολαστικά καθαρισμένα ρούχα στους 30ºC και εξοικονομείτε περισσότερο από 30% ενέργεια σε σχέση με ένα πρόγραμμα 40ºC για βαμβακερά. Μάθετε περισσότερα

 • Μαύρα φορέματα στην κρεμάστρα
  Τεχνολογία SoftWater® 9000 Series

  Διατηρεί τα χρώματα σε άψογη κατάσταση, μετά από κάθε πλύση. Η παράταση της διάρκειας ζωής των ρούχων κατά επιπλέον 9 μήνες συμβάλλει στη μείωση των αποτυπωμάτων άνθρακα, απορριμμάτων και νερού κατά περίπου 20–30% για το καθένα από αυτά*. *Πηγή: www.wrap.org.uk Μάθετε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ ΡΟΥΧΩΝ

Α. Νέος κώδικας QR. Με δυνατότητα σάρωσης με τη χρήση smartphone για την προβολή περισσότερων πληροφοριών.
Β. Κλάση ενεργειακής απόδοσης.
Γ. Σταθμισμένη κατανάλωση ενέργειας ανά 100 κύκλους.
Δ. Ονομαστική χωρητικότητα στο πρόγραμμα Eco.
Ε. Κλάση απόδοσης στυψίματος-στεγνώματος.
ΣΤ. Διάρκεια του προγράμματος Eco.
Ζ. Σταθμισμένη κατανάλωση νερού ανά κύκλο.
Η. Εκπομπές αερομεταφερόμενου ακουστικού θορύβου.

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ-ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ

Τα πλυντήρια-στεγνωτήρια ρούχων μας έχουν σχεδιαστεί και βελτιστοποιηθεί για συνδυαστική χρήση. Απολαύστε το ίδιο αποτέλεσμα που θα είχατε με τη χρήση δύο διαφορετικών συσκευών.

Δείτε τα προϊόντα
 • Ατμός στο στεγνωτήριο
  Πρόγραμμα ατμού 7000 Series

  Χρησιμοποιήστε ατμό και φρεσκάρετε ακόμα και τα πιο ευαίσθητα υφάσματα, όπως το κασμίρ, χάρη στην ειδική μέθοδο δημιουργίας ατμού: μέσα στον κάδο, για ακόμα πιο απαλή φροντίδα. Η μέγιστη θερμοκρασία που θα χρησιμοποιείται στα υφάσματα δεν θα υπερβαίνει ποτέ τους 40C. Μάθετε περισσότερα

 • μπλε πουκάμισο
  Τεχνολογία ÖKOMix 8000 Series

  Το Ökomix προαναμιγνύει το απορρυπαντικό προτού εισέλθει στον κάδο, για πιο γρήγορο, αποτελεσματικό καθαρισμό σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Χαμηλότερη θερμοκρασία σημαίνει λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Η μείωση της θερμοκρασίας από 40° σε 30° μπορεί να οδηγήσει σε έως 35% εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας. Μάθετε περισσότερα

 • Μωβ ρούχα
  9000 Series SensiDry Technology®

  Τα ρούχα δεν εκτίθενται σε υπερβολική ή επιζήμια θερμότητα, άρα η διάρκεια ζωής τους είναι μεγαλύτερη. Μπορείτε να εξοικονομήσετε έως 45% ενέργεια χρησιμοποιώντας ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο ρούχων με αντλία θερμότητας σε σχέση με ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο με συμπύκνωση υδρατμών. (*Με τη χρήση κύκλου πλύσης και στεγνώματος). Μάθετε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ-ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΩΝ ΡΟΥΧΩΝ

Α. Νέος κώδικας QR. Με δυνατότητα σάρωσης με τη χρήση smartphone για την προβολή περισσότερων πληροφοριών.
Β. Κλάση ενεργειακής απόδοσης.
Γ. Σταθμισμένη κατανάλωση ενέργειας ανά 100 κύκλους.
Δ. Σταθμισμένη κατανάλωση νερού ανά κύκλο.
Ε. Κλάση απόδοσης στυψίματος-στεγνώματος.
ΣΤ. Ονομαστική χωρητικότητα στο πρόγραμμα Eco.
Ζ. Διάρκεια του προγράμματος Eco.
Η. Εκπομπές αερομεταφερόμενου ακουστικού θορύβου.