Φίλτρο Μικροπλαστικών

Φίλτρο Μικροπλαστικών

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Όλα τα συνθετικά ρούχα απελευθερώνουν ίνες μικροπλαστικού κατά το πλύσιμό τους. Αιχμαλωτίστε έως και το 90% των ινών μικροπλαστικού* προτού καταλήξουν στην αποχέτευση, με το νέο Φίλτρο Μικροπλαστικών AEG. Συμβατό με κάθε πλυντήριο AEG.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΟΜΩΣ, ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΑ;

Τα μικροπλαστικά είναι ένα διογκούμενο πρόβλημα παγκόσμιας κλίμακας που έχει αρχίζει να απασχολεί τόσο τους καταναλωτές όσο και τις ευρωπαϊκές ηγεσίες. Ωστόσο, σε τι αφορά αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο;

 • εικονίδιο μεγέθυνσης
  Τα μικροπλαστικά είναι κομμάτια πλαστικού υλικού με μέγεθος μικρότερο των 5 χιλ.

  Προέρχονται από διάφορες πηγές: απελευθερώνονται απευθείας στο περιβάλλον ως μικρά σωματίδια (πρωτογενή μικροπλαστικά) ή προκύπτουν από την αποσύνθεση μεγαλύτερων πλαστικών αντικειμένων (δευτερογενή μικροπλαστικά) (1–2)**.

 • εικονίδιο ψαριού
  Συμβάλλουν στη μόνιμη ρύπανση

  Από τη στιγμή που θα βρεθούν στο περιβάλλον, τα μικροπλαστικά δεν βιοαποδομούνται και η διαρκής απελευθέρωσή τους συμβάλλει στη μόνιμη ρύπανση των οικοσυστημάτων και των τροφικών αλυσίδων (3)**.

 • εικονίδιο προειδοποιήσης
  Σύμφωνα με έρευνες, μπορούν να έχουν επιβλαβή δράση

  Καθώς πρόκειται για ένα νεοεμφανισθέν ερευνητικό πεδίο, δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλά για τα μικροπλαστικά και τον αντίκτυπό τους, ωστόσο, πρόσφατες έρευνες δείχνουν τις πολλές αρνητικές επιπτώσεις των ινών από μικροπλαστικά στους υδρόβιους οργανισμούς αλλά και τον δυνητικό κίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό (4–5)**.

Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η AEG προτείνει έναν αποτελεσματικό και βολικό τρόπο για το πλύσιμο των ρούχων με λιγότερο αρνητικό αντίκτυπο για το περιβάλλον, μια λύση για το φιλτράρισμα των ινών μικροπλαστικού που απελευθερώνονται από τα υφάσματα στη διάρκεια του κύκλου πλύσης. Η AEG έχει ξεκινήσει την αποστολή της να γίνει μια εταιρεία που παρέχει βιώσιμες εμπειρίες στους καταναλωτές με κατευθυντήριο δύναμη την καινοτομία. Με το φίλτρο για ίνες μικροπλαστικού θα δώσει μια λύση για τους καταναλωτές που θέλουν να κάνουν βιώσιμες επιλογές στην καθημερινότητά τους.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΙΝΩΝ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΟΥ

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΙΝΩΝ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΟΥ

Το Φίλτρο Μικροπλαστικών αιχμαλωτίζει τις ίνες που απελευθερώνονται από τα συνθετικά ρούχα και υφάσματα στο πλύσιμο, για τη μείωση της απελευθέρωσης στα ακάθαρτα νερά του πλυντηρίου.

ΦΙΛΤΡΟ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΩΝ AEG

ΦΙΛΤΡΟ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΩΝ AEG

 • Εξωτερικό εξάρτημα που δεν παρεμποδίζει τη ρουτίνα πλυσίματος
 • Πρέπει να τοποθετηθεί με ασφάλεια στον τοίχο σας
 • Δείχνει εύκολα πότε πρέπει να καθαρίζεται
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΦΙΛΤΡΟΥ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΩΝ

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΦΙΛΤΡΟΥ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΩΝ

Το φίλτρο για ίνες μικροπλαστικού αιχμαλωτίζει τις ίνες που απελευθερώνονται από τα συνθετικά ρούχα και υφάσματα στο πλύσιμο, για τη μείωση της απελευθέρωσης στα ακάθαρτα νερά του πλυντηρίου. Είναι συμβατό με όλα τα οικιακά πλυντήρια ρούχων AEG, Zanussi, Electrolux και δεν επηρεάζει τη ρουτίνα πλυσίματος.

Ροζ ίνες
ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΤΕ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ IΝΩΝ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΟΥ*
 • Ενδεικτική λυχνία φίλτρου
  Η ένδειξη σάς ενημερώνει πότε πρέπει να καθαρίσετε το φίλτρο

  Η φύσιγγα μπορεί να συλλέγει ίνες μικροπλαστικού από πολλούς κύκλους πλύσης και θα υποδεικνύει πότε πρέπει να καθαριστεί.

 • Recycled plastics
  Κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο πλαστικό

  Τουλάχιστον το 50% του πλαστικού του προϊόντος κατασκευάζεται από ανακυκλωμένες πηγές.

 • Διαστάσεις Τοποθέτησης
  Τοποθέτηση

  Το φίλτρο για ίνες μικροπλαστικού πρέπει να τοποθετηθεί στον τοίχο και μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε πλευρά της συσκευής. Μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία εγκατάστασης.

*  > 45 micron που απελευθερώνονται από τα συνθετικά υφάσματα. Η δυνατότητα φιλτραρίσματος μετρήθηκε με τη χρήση εσωτερικής μεθόδου δοκιμής με υλικά πολυεστέρα-βάμβακος και σύμμεικτα πολυεστερικά στον κύκλο 40ºC για συνθετικά υφάσματα. ​

** 1. Wright, S.L., Thompson, R.C., Galloway, T.S. (2013) The physical impacts of microplastics on marine organisms: A review, Environmental Pollution, Vol. 178, 483-492.

2. https://www.europarl.europa.eu/news/en/headlines/society/20181116STO19217/microplastics-sources-effects-and-solutions

3. ECHA https://echa.europa.eu/hot-topics/microplastics 


4. Rebelein, A., Int-Veen, I., Kammann, U., Scharsack, J.P.(2021) Microplastic fibres – Underestimated threat to aquatic organisms? Science of the Tot Envir., Vol. 777 

5. Toussaint, B., Raffael, B., Angers-Loustau, A., Gilliland, D., Kestens, V., Petrillo, M., Rio-Echevarria, I.M., Vanden Eede, G. (2019) Review of micro- and nanoplastic contamination inthe food chain – Food Add.&Contam.: Part A, 35(5):1-35