Tasteology

TASTEOLOGY

Το Tasteology είναι ένα ντοκιμαντέρ που ανακαλύπτει τη γεύση από μια νέα οπτική. Εξετάσαμε την επιστήμη και την εμπειρία, όχι μόνο τις γεύσεις και τα υλικά. Μέσα από τα επεισόδια μπορείτε να εμπνευστείτε για να πάτε τη γεύση στο επόμενο επίπεδο και πέρα από αυτή.

Προέλευση: Ανακαλύψτε την πραγματική γεύση

Η κατανάλωση πεντανόστιμου φαγητού είναι μια εμπειρία των αισθήσεων. Η δημιουργία του φαγητού μας μάς δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουμε τι βάζουμε στο σώμα μας και δείχνει σεβασμό στην πραγματική γεύση των υλικών. Ο Mark Schatzker, συγγραφέας διατροφής, το λέει αυτό «η δύναμη της γεύσης» - μια εναλλακτική λύση στις τεχνητές γεύσεις που μας βοηθά να εκτιμήσουμε πραγματικά κάθε μπουκιά που τρώμε. Ανακαλύψτε περισσότερα στοπλήρες επεισόδιο παρακάτω.

Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στα υλικά, η πρώτη ύλη

Hisato Nakahigashi

Trendsetter του foraging (συλλογή τροφής) και ιδιοκτήτης εστιατορίου

Ο Mark Schatzker και ο γιός του περπατούν μέσα από ένα πράσινο λιβάδι

Απαντώντας στις ανάγκες του σώματός σας

Ο τρόπος με τον οποίο συλλέγονται τα υλικά επηρεάζει τον τρόπο που θρέφουμε το σώμα μας. Ο συγγραφέας Mark Schatzer πιστεύει πως το σώμα μας αναπτύσσει φυσικά την όρεξη για τα φαγητά και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να είναι υγιές, αλλά οι τεχνητές γεύσεις γίνονται εμπόδιο. Αυτό μπορεί να αναστραφεί εστιάζοντας σε υλικά υψηλής ποιότητας και με το να είμαστε συνειδητοποιημένοι καθώς η όρεξή μας μάς καθοδηγεί να καταναλώνουμε σύμφωνα με τις ανάγκες του σώματός μας.

Ένα μπολ με βιολογικά φρούτα όπως τα πορτοκάλια
Μια σειρά με σπαράγγια
Να είστε συνειδητοποιημένοι

Η συγκομιδή τοπικών ή βιολογικών τροφίμων είναι μια καλή αρχή όταν σκέφτεστε τι θα μαγειρέψετε και τι θα φάτε

Η εύρεση της πραγματικής γεύσης

Για να βρείτε τις πιο έντονες γεύσεις, θα πρέπει να εντοπίσετε την καλύτερη πηγή. Με τόσα πολλά τεχνητά αρωματισμένα τρόφιμα στην αγορά, αυτό μπορεί να είναι μια περίπλοκη επιλογή. Αλλά κάνοντας την προσπάθεια να αναζητήσετε τρόφιμα στην αρχική τους μορφή που προωθούν την καλή υγεία, θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε γεύσεις που δεν μπορούν να γίνουν σε ένα εργαστήριο χημείας.

Επιστροφή στα Βασικά

Αποκτήστε τον έλεγχο της προέλευσης του φαγητού σας επιλέγοντας τρόφιμα που είναι χειροποίητα, έχουν συλλεγεί με το χέρι και είναι γεμάτα φυσική γεύση. Ανακαλύψτε την ευχαρίστηση του ψησίματος του δικού σας ψωμιού χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, ή μάθετε την τέχνη του foraging, δηλαδή τη συλλογή άγριων χόρτων, μανιταριών και καρπών, για φαγώσιμους θησαυρούς κοντά στο σπίτι σας.

Foraging (συλλογή τροφής)

Ο Hisato μυρίζει ένα φρεσκοκομμένο μανιτάρι πλευρώτους οστρεώδες

Foraging για φρεσκάδα

Οι trendsetters του foraging Satchiko και Hisato Nakahigashi έχουν ένα εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin έξω από το Κιότο. Συλλέγουν υλικά από τοποθεσίες έως και 10km από το σπίτι τους. Με το foraging, δηλαδή τη συλλογή άγριων χόρτων, μανιταριών και καρπών, μπορούν να φέρουν μια φρέσκια, τοπική γεύση σε κάθε πιάτο, ενώ προσθέτει μια μοναδική συναισθηματική διάσταση στην εμπειρία του φαγητού.

Ένα ξύλινο μπολ με φρεσκομαζεμένα μυρωδικά και φύλλα
Μια ποικιλία ψαριών που ψήνονται στα κάρβουνα
Προτιμώντας ντόπια

Τα υλικά που συλλέγονται κοντά στο σπίτι παρέχουν εγγυημένη φρεσκάδα.

Βρείτε την προέλευση

Προτού βρείτε τα σωστά υλικά, θα πρέπει να προσδιορίσετε τα φαγητά που θα κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά. Επισκεφτείτε τις σελίδες της ενότητας Taking Taste Further για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο που η ποιότητα των τροφίμων επηρεάζει τη θρεπτική αξία και κατεβάστε των νόστιμων συνταγών μέσω της εφαρμογής μας.

Η ΓΕΥΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΕΤΕ

Μπείτε στην πρώτη πραγματικά διαδραστική εμπειρία μαγειρικής στον κόσμο. Με τα κατάλληλα εργαλεία, στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή.

ΨΥΞΗ: ΤΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΒΗΜΑ

Μπορεί να φαίνεται παράδοξο που σε μια εποχή όπου είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι για το περιβάλλον από ποτέ, είναι σαν να έχουμε ξεχάσει πώς να δείχνουμε σεβασμό στο φαγητό μας. Οι ειδικοί μας υποστηρίζουν πως αποθηκεύοντας τα τρόφιμα με σωστό τρόπο και γνωρίζοντας πώς να αξιοποιήσουμε τα περισσεύματα φαγητού μπορούμε να οδηγηθούμε σε νέες γεύσεις και περισσότερη δημιουργικότητα. Ανακαλύψτε περισσότερα στο πλήρες επεισόδιο παρακάτω.

Δεν χάνεις πάντα γεύση με την αποθήκευση, μπορείς και να κερδίσεις γεύση.

Ludwig Maurer

Κτηνοτρόφος αγελάδων Wagyu και σεφ με ειδικότητα στο κρέας

Μια ποικιλία από διάφορα φύλλα

Μια επανάσταση της γεύσης

Πετάμε το 1/3 του τροφίμων που παράγουμε επειδή δεν είναι αρκετά όμορφο αισθητικά. Αλλά μια επανάσταση ετοιμάζεται και είναι έτοιμη να εκραγεί. Το Feedback, το οποίο οργανώθηκε από τον Tristram Stuart, χρησιμοποιεί αυτά τα κατά τα άλλα τέλεια αγροτικά προϊόντα σε εκδηλώσεις για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο. Και μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε και εμείς στο σπίτι. Αν αποθηκεύουμε τα σωστά τρόφιμα στα σωστά μέρη στις σωστές θερμοκρασίες, θα πετάμε λιγότερα και θα απολαμβάνουμε πιο γευστικά φαγητά.

Μια σειρά από τρόφιμα από τις διάφορες ομάδες τροφίμων
Μαγειρεύοντας σε μια μεγάλη κατσαρόλα στην εκδήλωση Feed the 5000 του Feedback
Feed the 5000

Σε αυτή την εκδήλωση, το Feedback μαγειρεύει ένα τεράστιο γεύμα χρησιμοποιώντας αγροτικά προϊόντα που περίσσεψαν στη μεγαλύτερη κατσαρόλα της Ευρώπης

Λιγότερη σπατάλη, περισσότερη γεύση

Εάν μελετήσουμε περισσότερο τον τρόπο που ψύχουμε τα τρόφιμά μας, μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα που πετάμε και να ενισχύσουμε τη φρεσκάδα. Για να απολαμβάνετε καλύτερες γεύσεις για περισσότερο, πρέπει να αποτρέψετε την απώλεια νερού από τα τρόφιμά σας. Η τεχνολογία μας TwinTech® αυξάνει την υγρασία στο ψυγείο σας, βοηθώντας τα υλικά σας να διατηρούν το νερό και τη γεύση τους. Έτσι τα τρόφιμά σας διαρκούν έως και τρεις φορές περισσότερο.

Έξυπνος οδηγός αποθήκευσης

 • Διάφοροι τύποι ψαριού και κρέατος
  1
  Κρέας και ψάρι

  Αποθηκεύστε στο κάτω μέρος του ψυγείου σας σε χαμηλή θερμοκρασία μεταξύ 1 και 3°C

 • Μια ποικιλία λαχανικών όπως μελιτζάνες
  2
  Ώριμα λαχανικά και ποτά

  Αποθηκεύστε στο πάνω μέρος του ψυγείου σας σε θερμοκρασία περίπου 4 με 5°C

 • Βάζα με τουρσί και μαρμελάδα
  3
  Κονσέρβες και βάζα

  Αποθηκεύστε στο ψυγείο σας στο πιο θερμό σημείο μεταξύ 5 έως 7°C

Λαχανικά - ρίζες με διάφορα σχήματα

Η ομορφιά είναι υποκειμενική

Ακόμα και για τα φρούτα και τα λαχανικά. Οι Culinary Misfits, που αποτελείται από τις Lea Brumsack και Tanja Krakowski, μετατρέπουν τα επονομαζόμενα «άσχημα αγροτικά προϊόντα» σε μορφή τέχνης. Προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα από smoothie, που είναι ένας καλός τρόπος να χρησιμοποιήσετε τα λαχανικά και τα φρούτα που περίσσεψαν στο σπίτι. Γιατί όπως λένε, «μπορείτε να βάλετε οτιδήποτε σε ένα smoothie, ακόμα και αν είναι μαλακό ή πολύ ώριμο. Κανείς δεν το βλέπει.»

Μπλέντερ της AEG
Μπλέντερ της AEG

Μετατρέψτε τα ογκώδη φρούτα και λαχανικά σε βελούδινα smoothie

Ένα μπλέντερ της AEG

«Smoothie από περισσεύματα»

Γιατί να μη δοκιμάσετε αυτό το εύκολο smoothie από τους Culinary Misfits στο σπίτι σας; Αναμίξτε ½ κολοκύθα, 1 μήλο, 1 λεμόνι, τζίντζερ, κανέλα, κάρδαμο, και 300 ml ξινόγαλα για ένα πεντανόστιμο smoothie.

Σύμφωνα με τη Niki, η κατάψυξη των πολύ ώριμων μπανανών μπορεί να φτιάξει το πιο εκπληκτικό παγωτό vegan.

Μεταμορφώστε τα περισσεύματα φαγητού

Το φαγητό που έμεινε δεν χρειάζεται να το πετάτε, αρκεί να είστε έτοιμοι να γίνετε δημιουργικοί. Η ειδικός στα περισσεύματα φαγητού Niki Charalampopolou εξηγεί πώς η κατάψυξη των περισσευμάτων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σπατάλης - και να είναι πιο εύκολο να φτιάξετε πεντανόστιμα σνακ.

Μια ποικιλία φαγητών που χρειάζονται ψύξη όπως σαλάτα και ψάρι

Ανανεώστε την οπτική σας

Η χρήση των κατάλληλων τεχνικών ψύξης βοηθά στη διατήρηση των φυσικών γεύσεων των τροφίμων. Επισκεφτείτε τις σελίδες μας Πηγαίνοντας τη Γεύση στο Επόμενο Επίπεδο για να μάθετε όλα όσα χρειάζεστε ώστε να διατηρείτε τα τρόφιμα πιο φρέσκα για περισσότερο καιρό.

Η ΓΕΥΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΕΤΕ

Μπείτε στην πρώτη πραγματικά διαδραστική εμπειρία μαγειρικής στον κόσμο. Με τα κατάλληλα εργαλεία, στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή.

Θερμότητα: ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε και πάλι την υγρασία

Θα μπορούσε άραγε το μυστικό για το καλύτερο μαγείρεμα να έχει να κάνει με τα επίπεδα υγρασίας και τη διατήρηση της θερμοκρασίας σε χαμηλά επίπεδα; Πήγαμε από το Παρίσι στο Κάλι, στην Κολομβία για να ερευνήσουμε τη θερμότητα και τι σημαίνει αυτή για τους ειδικούς. Από ότι φαίνεται, ανακαλύψαμε τον ταχύτερο τρόπο για να τελειοποιήσουμε τη γεύση πριν από 1000 χρόνια. Τώρα ήρθε η ώρα για μια μοντέρνα εκδοχή μιας αρχαίας τεχνικής. Ανακαλύψτε περισσότερα στο πλήρες επεισόδιο παρακάτω.

Το μαγείρεμα δεν είναι θέμα χρόνου. Είναι θέμα θερμοκρασίας

Hervé This

Πατέρας της μοριακής γαστρονομίας

Μια κατσαρόλα με νερό που βράζει πάνω από φωτιά από ξύλα

Τι σημαίνει το μαγείρεμα;

Είναι απλώς η εφαρμογή θερμότητας σε ένα τρόφιμο; Ένας τρόπος ώστε να κάνουμε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο ασφαλές για να το φάμε; Ή είναι ένα τρόπος για να δημιουργήσουμε γεύση και να κάνουμε τα τρόφιμα πιο ελκυστικά; Αυτά τα ερωτήματα είναι μόνο ένα μέρος από αυτά που ο Hervé This, ο πατέρας της μοριακής γαστρονομίας, έχει αφιερώσει τη ζωή του για να απαντήσει. Μιλήσαμε μαζί του για να μάθουμε τι του έδειξαν τα πειράματά του. Και κατά τη διάρκεια αυτή ανακαλύψαμε το μυστικό του μαγειρέματος του τέλειου αβγού...

Ο Hervé στο εργαστήριό του
Το τέλειο αβγό

Η θερμοκρασία μεταξύ 67 και 68°C σας δίνει τον πιο τρυφερό και καλύτερο γευστικά κρόκο

Επιστροφή στις ρίζες

Η χρήση της υγρασίας στο μαγείρεμα είναι ένα κόλπο χιλίων ετών που διανέμει τη θερμότητα ομοιόμορφα, κάνοντας το φαγητό πιο ζουμερό και πιο γευστικό. Η τηλεοπτική σεφ Catalina Vélez πιστεύει ότι όλοι θέλουν να επιστρέψουν στις ρίζες τους, να φάνε πραγματικό φαγητό. Το μαγείρεμα στον ατμό είναι μια παλιά τεχνική που είναι έτοιμη για αναβίωση. Διατηρεί τη θρεπτική αξία του φαγητού και κρατάει τα υλικά στη βέλτιστη κατάστασή τους μαγειρεύοντάς τα σε χαμηλή θερμοκρασία.

Συγκριτική εικόνα δύο ψητών βοδινών κοτσιών. Το κότσι που ψήθηκε με ατμό είναι μεγαλύτερο και πιο ζουμερό.

Η αλήθεια για τη θερμοκρασία

Αν βάλετε 1kg κρέατος στον φούρνο και το μαγειρέψετε με τον συμβατικό τρόπο, θα παραμείνουν περίπου 700g. Αλλά αν το μαγειρέψετε σε χαμηλότερη, πιο ήπια θερμοκρασία θα παραμείνει σχεδόν στο βάρος που είχε όταν το βάλατε στον φούρνο. Επίσης, κλειδώνετε όλα τα σημαντικά υγρά εντός του φαγητού που μαγειρεύετε. Έτσι έχετε φαγητό που είναι πιο γευστικό και ζουμερό.

Η χρυσή κρούστα μιας φρατζόλας ψωμιού ψημένη με ατμό
Φούρνος PlusSteam

Προσθέτει ξηρή θερμότητα στο ψήσιμο με ατμό για τη δημιουργία της απόλυτης ροδισμένης κρούστας

Ο Φούρνος PlusSteam

Κάντε πιο τραγανή την κρούστα με ατμό

Ο ατμός δεν είναι μόνο για κρέας και λαχανικά. Η χρήση του ατμού στο ψήσιμο σας προσφέρει πιο υγρή ψίχα, μεγαλύτερο φούσκωμα και, το πιο σημαντικό, εκπληκτική κρούστα. Η πρόσθετη υγρασία στην επιφάνεια της ζύμης δημιουργεί περισσότερο ζελέ από άμυλο το οποίο έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη τραγανότητα.

Μπριζόλα sous vide

Η τέλεια μέτρια προς λίγο ψημένη μπριζόλα ψήνεται στους 56,5°C

Ο ατμός στο επόμενο επίπεδο

Η πιο προηγμένη τεχνική ατμού βρίσκεται στις περισσότερες επαγγελματικές κουζίνες. Αλλά τώρα, μπορείτε να απολαύσετε τα αποτελέσματά της και στο σπίτι. Με το μαγείρεμα sous vide σφραγίζετε το φαγητό σε μια σακούλα κενού αέρος για να κλειδώσετε τη γεύση. Έπειτα το μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Ο φούρνος ατμού μας ProCombi® Plus διαθέτει λειτουργία sous vide για να μπορείτε να απολαμβάνετε πεντανόστιμες γεύσεις χωρίς την τιμή του εστιατορίου.

Ζωντανή εικόνα μιας φλόγας

Προσθέστε λίγη θερμότητα

Τελειοποιήστε την προσέγγισή σας στη θερμότητα επισκεπτόμενοι τις σελίδες μας Πηγαίνοντας τη Γεύση στο Επόμενο Επίπεδο για συμβουλές για τις καλύτερες τεχνικές μαγειρέματος. Ανακαλύψτε πώς διαφορετικές μέθοδοι και θερμοκρασίες μπορούν επηρεάσουν τη γεύση των γευμάτων σας.

Η ΓΕΥΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΕΤΕ

Μπείτε στην πρώτη πραγματικά διαδραστική εμπειρία μαγειρικής στον κόσμο. Με τα κατάλληλα εργαλεία, στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή.

Εμπειρία: κάτι περισσότερο από απλό φαγητό και ποτό

Φανταστείτε τον ήχο που κάνει ένα τραγανό κομμάτι σέλερι... τώρα σκεφτείτε πώς επηρεάζει αυτό την εμπειρία της γεύσης σας. Ο σεφ Jozef Youssef και ο καθηγητής Charles Spence εξερευνούν ακριβώς αυτό: πώς οι υπόλοιπες τέσσερις αισθήσεις μας επηρεάζουν την αντίληψη της γεύσης και τη συνολική εμπειρία φαγητού, κάνοντας το φαγητό να μοιάζει πιο φρέσκο και πιο γευστικό. Ανακαλύψτε περισσότερα στο πλήρες επεισόδιο παρακάτω.

Τα μάτια μας μάς παρέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε σχετικά με το φαγητό

Jozef Youssef

Kitchen Theory Project

Ένα πιάτο με τέλεια παρουσίαση φαγητού γκουρμέ

Γεύση: μια εμπειρία πέντε αισθήσεων

Η όρασή μας μάς παρέχει μέχρι και το 28% της γευστικής μας εμπειρίας. Αυτή είναι μια θεωρία που η σεφ του Instagram Jacques la Merde την πάει στα άκρα. Σερβίροντας πιάτα με θεσπέσια γεύση - που στην πραγματικότητα είναι φτιαγμένα με υλικά που βρίσκει στα καταστήματα των βενζινάδικων - στους χιλιάδες που την ακολουθούν, επιδεικνύει πώς οι οπτικές τεχνικές επηρεάζουν την αντίληψή μας για το φαγητό.

Κάποιος τραβάει μια φωτογραφία από ένα πιάτο με τέλεια παρουσίαση φαγητού γκουρμέ
Μια ποικιλία από καρότα με διαφορετικά χρώματα
Φαγητό που δείχνει στα καλύτερά του

Ενισχύστε τη γεύση του φαγητού σας χρησιμοποιώντας μια ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων για να σαγηνέψετε τα μάτια

Μια οπτική πανδαισία

Η οπτική γοητεία του φαγητού είναι θέμα τεχνικής. Το μαγείρεμα με ατμό εξασφαλίζει ότι το φαγητό διατηρεί περισσότερες από τις βιταμίνες και τα θρεπτικά του συστατικά, μεταμορφώνοντας την εμφάνισή του. Τα λαχανικά που είναι μαγειρεμένα με ατμό διατηρούν περισσότερη χλωροφύλλη και το κρέας δείχνει πιο ζουμερό και τρυφερό, προσφέροντάς σας την τέλεια μπουκιά.

Η γεύση σε πλήρες χρώμα

 • Ένα κουτάλι με κόκκινο ζελέ
  1
  Κόκκινο

  Τα κόκκινα τρόφιμα μας θυμίζουν βατόμουρα και μαλακά φρούτα, προδιαθέτοντάς μας για γλυκιά γεύση.

 • Ένα κουτάλι με πράσινο ζελέ
  2
  Πράσινο

  Τα ζωηρά, ζωντανά πράσινα χρώματα μας θυμίζουν φρούτα που δεν έχουν ωριμάσει, θυμίζοντας ξινές ή όξινες γεύσεις

 • Ένα κουτάλι με λευκή ζελατίνη
  3
  Λευκό

  Τα λευκά τρόφιμα φέρνουν μνήμες αλατιού και αλμυρών γεύσεων, κάνοντάς μας να περιμένουμε μια αλμυρή λιχουδιά.

Όλα έχουν καλύτερη γεύση αν είναι όμορφα τοποθετημένα στο πιάτο...

Christine Flynn

γνωστή ως Chef Jacques la Merde

Ένα πιάτο με τέλεια παρουσίαση φαγητού γκουρμέ

Τελειοποιώντας τις λεπτομέρειες

Η δημιουργία της τέλειας γεύσης βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Τα προσεγμένα πιάτα και σερβίτσια είναι σημαντικά στην οπτική επίδραση του φαγητού μας. Σύμφωνα με την ομάδα Kitchen Theory μπορείτε να δείτε αλλαγή 10% στην αντίληψη της γλυκύτητας ανάλογα με το σχήμα και το χρώμα του πιάτου που χρησιμοποιείτε. Η διατήρηση των πιάτων και των ποτηριών σε εξαιρετική κατάσταση είναι σημαντική για τη δημιουργία αυτής της οπτικής ελκυστικότητας.

Ένας σεφ δημιουργεί ένα πιάτο με τέλεια παρουσίαση φαγητού γκουρμέ
Το εσωτερικό ενός πλυντηρίου πιάτων RealLife
Μέγιστη επίδραση

Η φροντίδα των πιάτων και των ποτηριών σας αυξάνει την οπτική ελκυστικότητα του φαγητού σας

Ένα διάγραμμα που εμφανίζει τα μέρη ενός πολύ νόστιμου γεύματος

Εμπειρίες που μπορείτε να σχηματίσετε

Αρπάξτε την τέλεια εμπειρία και επισκεφτείτε τις σελίδες μας Πηγαίνοντας τη Γεύση στο Επόμενο Επίπεδο. Ανακαλύψτε ιδέες και προτάσεις και κάντε λήψη της εφαρμογής μας για smartphone.

Η ΓΕΥΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΕΤΕ

Μπείτε στην πρώτη πραγματικά διαδραστική εμπειρία μαγειρικής στον κόσμο. Με τα κατάλληλα εργαλεία, στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή.

Μπόνους: Τελειοποιώντας το κλασικό

Θα βρείτε τη σαλάτα του Καίσαρα στο μενού πολλών εστιατορίων ανά τον κόσμο. Αν τροποποιείται και αλλάζει, είναι πάντα στη μόδα. Επειδή οι ερμηνείες αλλάζουν ανά τον κόσμο, ρωτήσαμε μερικούς από τους ειδικούς μας του Tasteology να μας προσφέρουν τη μοναδική τους προσέγγιση για αυτό το κλασικό πιάτο. Για να σας δείξουμε την τέχνη του Πηγαίνοντας τη Γεύση στο Επόμενο Επίπεδο στην πράξη. Ανακαλύψτε περισσότερα στο πλήρες επεισόδιο παρακάτω.

Η μαγειρική είναι πρώτα αγάπη, μετά τέχνη και μετά τεχνική.

Hervé This

Μοριακός Γαστρονόμος

Ένα πιάτο τηγανισμένης γλυκοπατάτας στο χέρι

Ξαναδημιουργήστε, επανασχεδιάστε, τελειοποιήστε

Τι συμβαίνει όταν αλλάζετε το κοτόπουλο με βοδινό Wagyu ξηρής ωρίμανσης; Ή όταν αφαιρείτε τελείως το κρέας; Πώς τα υλικά που συλλέχθηκαν τοπικά επηρεάζουν τη γεύση; Ειδικά όταν το τοπικά σημαίνει μια φάρμα στα προάστια του Βερολίνου ή στον Ειρηνικό ωκεανό; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που αντιμετωπίζει αυτό το μπόνους επεισόδιο.

Μια ποικιλία από διάφορα φύλλα σαλάτας
Ανακαλύψτε τη δημιουργικότητά σας

Ο επανασχεδιασμός ενός κλασικού πιάτου είναι ένας ιδανικός τρόπος να εξερευνήσετε την κουζίνα και είναι τόσο δημιουργικός όσο και προσωπικός.

Ο Hervé This στο γαστρονομικό του εργαστήριο

Προσεκτικά ισορροπημένη αντίθεση

Ο Hervé This πιστεύει ότι το μυστικό στη σαλάτα του Καίσαρα είναι ο τέλειος συνδυασμός των αντικρουόμενων υφών και γεύσεων. Τα τραγανά κρουτόν συμπληρώνουν την κρεμώδη σος αντζούγιας, ενώ η παρμεζάνα προσθέτει έντονη γεύση στο ψητό κοτόπουλο και στα ζουμερά φύλλα μαρουλιού. Το αποτέλεσμα είναι μια έκρηξη γεύσης σε κάθε μπουκιά.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η Σαλάτα του Καίσαρα σε ιδανική παρουσίαση

Σαλάτα του Καίσαρα από Περισσεύματα

Οι Culinary Misfits βάζουν τη σφραγίδα τους στην κλασική συνταγή προσθέτοντας μια χορτοφαγική πινελιά, χωρίς σπατάλη φαγητού. Η εκδοχή τους συνδυάζει υλικά που προμηθεύτηκαν τοπικά όπως παντζάρι και φύλλα μαρουλιού με σος από ταχίνι, φύλλα καρότου και κρουτόν φτιαγμένα από μπαγιάτικο ψωμί.

Σαλάτα του Καίσαρα με βοδινό Wagyu του Ludwig Maurer

Σαλάτα του Καίσαρα με Κρέας

Φτιάξτε το δικό σας κλασικό πιάτο προσθέτοντας σε μια συνταγή τα πράγματα που σας αρέσουν. Αντικαθιστώντας το κοτόπουλο και το ψωμί με βοδινό Wagyu και ξιδάτη σος κάπαρης, ο Ludwig Maurer μας δείχνει πώς να κάνουμε ένα γνώριμο πιάτο πραγματικά πιο προσωπικό.

Σαλάτα της Πραγματικής Γεύσης

Το νόστιμο, θρεπτικό φαγητό δε χρειάζεται να είναι περίπλοκο. Ο συγγραφέας Mark Schatzker επιλέγει ζουμερά κομμάτια κοτόπουλο και φρεσκομαζεμένα φύλλα σαλάτας για τη σαλάτα του. Προσεκτικά επιλεγμένα υλικά καλή ποιότητας που απαιτούν ελάχιστα καρυκεύματα για να αποδώσουν τέλεια γεύση.

Καναπεδάκια Σαλάτας του Καίσαρα από την Catalina

Σαλάτα του Καίσαρα Έκδοσης Ειρηνικού Ωκεανού

Το καλό φαγητό θα πρέπει να αντανακλά τα πράγματα που αγαπάτε. Η σεφ Catalina Vélez εμπνέεται από την πατρίδα της, την Κολομβία. Αφήνοντας τα υλικά να μιλήσουν μόνα τους, προσθέτει στη σαλάτα της εγχώριες γεύσεις καπνιστού καρχαρία, κύμινου, καλαμποκόψωμου και σοφρίτου.

Ο Jozef Youssef τοποθετώντας τις τελικές πινελιές σε ένα πιάτο

Η προσωπική πινελιά

Η άσκηση «Τελειοποίηση του Κλασικού» δείχνει πόσο προσωπική μπορεί να είναι η προετοιμασία και κατανάλωση ενός γεύματος. Είναι επίσης μια ευκαιρία να εξερευνήσετε τη δική σας προσωπική ερμηνεία μιας γνωστής συνταγής. Απελευθερώστε τη δημιουργικότητά σας και μπορείτε να προσφέρετε μια πραγματικά μοναδική εμπειρία γεύσης. Αλλά μην αφήσετε το ταξίδι σας για την κατάκτηση της εξαιρετικής γεύσης να τελειώσει εδώ...

Η ΓΕΥΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΕΤΕ

Μπείτε στην πρώτη πραγματικά διαδραστική εμπειρία μαγειρικής στον κόσμο. Με τα κατάλληλα εργαλεία, στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ TASTEOLOGY

Τι συμβαίνει όταν ρωτάμε έναν καθηγητή ψυχολογίας, έναν διάσημο Instagrammer, έναν επιστήμονα και έναν ακτιβιστή κατά της σπατάλης τροφίμων τις ίδιες ερωτήσεις που συνήθως ρωτάμε τους παραδοσιακούς σεφ; Το Tasteology, το νέο μας ντοκιμαντέρ παρέχει όλες τις απαντήσεις. Παρακολουθήστε το τρέιλερ παρακάτω.

Λήψη του προωθητικού υλικού

Ένας σεφ τραβάει μια φωτογραφία ενός φαγητού με τέλεια παρουσίαση

Τί είναι το Tasteology;

Το Tasteology είναι ένα νέο ντοκιμαντέρ που αναλύει τα τέσσερα βήματα για την επίτευξη μαγειρικών αποτελεσμάτων που αγγίζουν όλες τις αισθήσεις, είναι αειφόρα, θρεπτικά και γευστικά ταυτόχρονα. Βλέπουμε πολύ πιο μακριά από τα παραδοσιακά προγράμματα μαγειρικής μέσα από τα επεισόδιά μας: Προέλευση, Ψύξη, Θερμότητα και Εμπειρία. Έτσι μπορείτε να εμπνευστείτε να Πάτε τη Γεύση στο Επόμενο Επίπεδο στην κουζίνα και πέρα από αυτή.

Γνωρίστε του ειδικούς της γεύσης

Ο Ludwig Maurer ταΐζει μια από τις αγελάδες του

Μια νέα προσέγγιση στη γεύση

Το Tasteology σας φέρνει τη γεύση από μια εντελώς καινούρια οπτική. Από την ψυχολογία έως το Instagram, έχουμε συλλέξει πληροφορίες από ειδικούς από όλο το φάσμα των τροφίμων. Όπως ο Ludwig Maurer, ένας κτηνοτρόφος αγελάδων Wagyu. Είναι ειδικός σε ό,τι έχει να κάνει με το κρέας και εξηγεί πώς να διατηρούμε τη φρεσκάδα του και να ενισχύουμε τη γεύση του. Τώρα όμως, ας σας συστήσουμε όλους τους υπόλοιπους εξαιρετικούς ειδικούς μας...

Κομμένο κρέας καλής ποιότητας
 • Χαρούμενοι, ο Satchiko και η Hisato Nakahigashi στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλον
  Satchiko και Hisato Nakahigashi

  Οι trendsetters σεφ από το Κιότο στην Ιαπωνία που ξεκίνησαν το κίνημα του foraging (συλλογή τροφής).

 • Ο Mark Schatzker σε ένα πράσινο λιβάδι
  Mark Schatzker

  Συγγραφέας του The Dorito Effect, ένα βιβλίο που ασχολείται με τις τεχνητές γεύσεις και την κρίση υγείας στην Αμερική.

 • Ο Tristram Stuart χαμογελά στην κάμερα
  Tristram Stuart

  Ένας συγγραφέας με έδρα το Brighton που επιθυμεί να μειώσει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της σπατάλης τροφίμων.

 • Οι κυρίες του Culinary Misfits στέκονται η μια δίπλα στην άλλη
  Culinary Misfits

  Ένα ζευγάρι με έδρα το Βερολίνο που ψάχνουν ενεργά και χρησιμοποιούν τα «άσχημα» αγροτικά προϊόντα που οι περισσότεροι θα πέταγαν.

 • Ο Hervé This στέκεται υπερήφανος στο εργαστήριό του
  Hervé This

  Με έδρα το Παρίσι, γαστρο-χημικός, διάσημος επειδή δίδαξε τον κόσμο πώς να βράσει ένα αυγό σε ένα πλυντήριο πιάτων.

 • Η Catalina Vélez στέκεται σε ένα ηλιόλουστο χωράφι στο ηλιοβασίλεμα
  Catalina Vélez

  Μια από τις πιο σημαντικές Λατινοαμερικάνες σεφ στον κόσμο και ένθερμη υποστηρίκτρια του μαγειρέματος με ατμό.

 • Ο Charles Spence στο γραφείο του στο πανεπιστήμιο
  Charles Spence

  Καθηγητής πειραματικής ψυχολογίας στην Οξφόρδη του οποίου η έρευνα εστιάζει στην εμπειρία της κατανάλωσης τροφής.

 • Ο Jozef Youssef στέκεται στην κουζίνα του εστιατορίου του
  Jozef Youssef

  Καλλιτεχνικός Διευθυντής, ιδιοκτήτης και σεφ του γαστρονομικού project Kitchen Theory που διαχειρίζεται με τον Charles Spence.

 • Η Jacques la Merde χαμογελάει
  Jacques la Merde

  γνώστη και ως Christine Flynn, διάσημη σεφ και δημοφιλής στο Instagram με περισσότερους από 125.000 ακόλουθους.

Η ΓΕΥΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΕΤΕ

Μπείτε στην πρώτη πραγματικά διαδραστική εμπειρία μαγειρικής στον κόσμο. Με τα κατάλληλα εργαλεία, στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή.