ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ... ΞΗΡΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ... ΞΗΡΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ... ΞΗΡΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ
ΤΟΥ LUDWIG MAURER

ΥΛΙΚΑ

ΣΑΛΑΤΑ 
2 μπριζόλες rib-eye Wagyu, 200 γρ. η μία, 4 κομμάτια σικορέ, 2 καρδιές μαρουλιού ρομάνα (μόνο το κίτρινο μέρος), 25 γρ. παρμεζάνα (σε φέτες), 50 γρ. ψωμί αυστριακού τύπου.

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
25 γρ. παρμεζάνα, 10 γρ. κάπαρη, 5 γρ. βαυαρέζικη μουστάρδα, ½ λεμόνι, 150 ml ελαιόλαδο, 1 κρόκος, ½ σκελίδα σκόρδου

Μαύρο πιπέρι, αλάτι, ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σαλάτα: 
Αρχικά, βγάλτε τις μπριζόλες από το ψυγείο μία ώρα προτού τις ψήσετε. Καρυκεύστε με αλάτι και ζάχαρη και περιμένετε άλλα 10 λεπτά. 

Βάλτε τις μπριζόλες σε ένα τηγάνι και ψήστε και από τις δύο πλευρές μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία εξωτερική κρούστα. Βάλτε τις μπριζόλες σε μια σχάρα και αφήστε τις να ξεκουραστούν στον φούρνο στη μεσαία σκάλα για άλλα 10 λεπτά, στους 60°C. Κόψτε το σικορέ σε τέσσερα τμήματα και ψήστε στο ίδιο τηγάνι με τις μπριζόλες, μέσα στο λίπος τους.

Βινεγκρέτ: 
Κόψτε την κάπαρη και ανακατέψτε με την τριμμένη παρμεζάνα, τον κρόκο, τη μουστάρδα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε ανακατεύοντας το ελαιόλαδο και καρυκεύστε με μαύρο πιπέρι, αλάτι, ζάχαρη και σκόρδο. 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο LUDWIG MAURER

Ο Ludwig Maurer είναι Γερμανός σεφ και εκτροφέας βοοειδών Wagyu. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εξέθρεψε αγελάδες Wagyu στη Γερμανία. Τις καλομαθαίνει παίζοντάς τους μουσική, όπως Johnny Cash και Bob Marley. Στο Tasteology, μοιράζεται τις εξειδικευμένες γνώσεις του για την αποθήκευση του κρέατος και εξηγεί πώς η αποθήκευση και οι διαφορετικές θερμοκρασίες επηρεάζουν τη γεύση.