ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ Α ΛΑ ΠΑΣΙΦΙΚ

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ Α ΛΑ ΠΑΣΙΦΙΚ
ΤΗΣ CATALINA VÉLEZ

ΥΛΙΚΑ

6 ΜΕΡΙΔΕΣ
1/2 φλιτζάνι λάδι achiote, 1 φρατζόλα κατεψυγμένο καλαμποκόψωμο, θαλασσινό αλάτι, 2 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα

 

ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί paipa (εναλλακτικά, grana padano), 2 κ.σ. ψημένο σκόρδο, 2 κ.σ. ξίδι από μπανάνες plantain (εναλλακτικά, μηλόξυδο), 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν, 30 γρ καπνιστή σάλτσα toyo, 1 κρόκος, 4 κ.σ. χυμός λεμονιού, 4 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού, 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΣΑΛΑΤΑ
3 καρδιές μαρουλιού ρομάνα, θαλασσινό αλάτι, 18 πολύ λεπτές νιφάδες τυριού paipa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για τα κρουτόν:
κόψτε το ψωμί σε πολύ λεπτές φέτες.

Ζεστάνετε το λάδι μέχρι να κάψει αλλά να μην καπνίσει. Προσθέστε τα κομμάτια ψωμιού και ψήστε και από τις δύο πλευρές. Ρίξτε αλάτι και τον κόλιανδρο. Βγάλτε από τη φωτιά και ακουμπήστε επάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Για το ντρέσινγκ:
Ανακατέψτε το τυρί, το ψημένο σκόρδο, το ξίδι, τη μουστάρδα, τη σάλτσα toyo και τον κρόκο αβγού. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί ένα λείος πολτός. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και χτυπήστε λίγο ακόμα για να ενσωματωθούν. Προσθέστε το λάδι με σταθερή ροή μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε καρυκεύματα κατά βούληση.

Για να ολοκληρώσετε τη σαλάτα, χωρίστε τα φύλλα μαρουλιού και απλώστε τα σε μια πιατέλα, περιλούστε με το ντρέσινγκ, βάλτε πάνω από το φύλλο ένα κομμάτι ψωμιού και προσθέστε από πάνω τις νιφάδες τυριού paipa.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η CATALINA VÉLEZ

Πρόκειται για μια πιο από τις πιο επιδραστικές σεφ της Λατινικής Αμερικής. Έχει σπουδάσει σε Παρίσι και Ατλάντα, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει στην Κολομβία για να αφιερώσει εκεί τον χρόνο της επαναφέροντας στην επιφάνεια τοπικές μαγειρικές παραδόσεις και ανακαλύπτοντας παλιά γαστρονομικά μυστικά. Έχοντας κάνει μια βαθιά βουτιά στα νερά της παραδοσιακής κολομβιανής γαστρονομικής κουλτούρας, ανακάλυψε ότι το μυστικό ήταν το μαγείρεμα στον ατμό. Είναι ιδιοκτήτρια και executive chef του εξαιρετικά δημοφιλούς εστιατορίου "Kiva" στο Κάλι της Κολομβίας. 

  • Σαλάτα του καίσαρα με περισσεύματα

    των Culinary Misfits

  • Σαλάτα του καίσαρα... ξηρής ωρίμανσης

    του Ludwig Maurer

  • Σούπερ γευστική σαλάτα του

    Mark Schatzker