
ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ
ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ
Μια κλασική γαλλική ψαροσυνταγή. Ο μάραθος χαρίζει στο πιάτο αρώματα γλυκάνισου, ενώ το σαφράν δίνει χρυσαφένιο χρώμα.
ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 μερίδες
1 Σπάστε τις καβουροδαγκάνες χτυπώντας τις με ένα τηγάνι ή παρόμοιο αντικείμενο.
2 Βάλτε σε ένα τηγάνι σοταρίσματος. Τσιγαρίστε σε πολύ δυνατή φωτιά, ώστε τα κελύφη να ασπρίσουν και να χαλαρώσουν και να μπορούν να εισέλθουν υγρά.
3 Κόψτε και προσθέστε τις ντομάτες, τον μάραθο, την πατάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίξτε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
4 Προσθέστε το κρασί και αφήστε να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια, προσθέστε το βραστό νερό και χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφήστε τον ζωμό να σιγοβράσει για περίπου 90 λεπτά. Σουρώστε τον ζωμό: πρώτα χρησιμοποιώντας μεταλλικό σουρωτήρι και στη συνέχεια με τουλπάνι.
5 Διατηρήστε τον ζωμό ζεστό σε χαμηλή θερμοκρασία.
6 Βάλτε τα χτένια και τα κομμάτια ψαριού σε ξεχωριστά σκεύη. Προσθέστε μια κουταλιά ζωμό σε κάθε σκεύος. Ποσάρετε και τις δύο παρασκευές σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 λεπτά.
7 Βάλτε τον ζωμό που είναι σε χαμηλή φωτιά να πάρει βράση και προσθέστε τα μύδια και τις γαρίδες. Βράστε με το καπάκι κλειστό για περίπου 2 λεπτά.
Πρόταση σερβιρίσματος: Βάλτε τα κομμάτια ψαριού, τα μύδια και τις γαρίδες σε ένα ρηχό πιάτο ή μπολ και βάλτε τον ζωμό σε μια κανάτα από την οποία θα μπορούν να σερβίρονται οι καλεσμένοι σας.