ΧΤΕΝΙΑ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ

ΧΤΕΝΙΑ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ

Ένα εντυπωσιακό, εξαιρετικά γρήγορο πιάτο με έντονα αρώματα και κορυφαία γεύση.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρ. χτένια χωρίς το όστρακο (χωρίς τα αβγά), 1 κ.γ. μαραθόσπορο, 1 κ.σ. λάδι αρωματισμένο με λεμόνι ή εσπεριδοειδή, 1 ακέρωτο λεμόνι, ανθός αλατιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

4 μερίδες

1 Χτυπήστε το μαραθόσπορο στο γουδοχέρι μέχρι να γίνει σκόνη. Πλύντε το λεμόνι και ξύστε τη φλούδα για να πάρετε το ξύσμα.

2 Αναμείξτε τον μαραθόσπορο και το ξύσμα με το λάδι και κλείστε αεροστεγώς σε σακούλα για sous vide μαζί με τα χτένια. Βεβαιωθείτε ότι τα χτένια ακουμπούν ίσια το ένα δίπλα στο άλλο, σε μια ομοιόμορφη στρώση.

3 Βάλτε τη σακούλα στο επίπεδο ραφιού 3 στο πρόγραμμα "SousVide" και μαγειρέψτε στους 60°C για 10 λεπτά.

Πρόταση σερβιρίσματος:
Στύψτε το λεμόνι και περιχύστε πάνω από τα μαγειρεμένα χτένια πασπαλίζοντας με λίγο ανθό αλατιού.

  • Γκασπάτσο με γαρίδες γίγας στον ατμό

    Αυτή η κρύα σούπα ισπανικής προέλευσης είναι μια υπέροχη γευστική πρόταση. 

  • Spring Roll στον ατμό

    Αυτά τα υγιεινά ρολά αρέσουν σε όλους και είναι ιδανικά για πάρτι και βραδιές με φίλους.

  • Κρεμμυδόσουπα "στη σακούλα"

    Μια νέα εκδοχή της πολυαγαπημένης, κλασικής συνταγής, για μια σούπα με πρωτόγνωρο βάθος και ζεστασιά.