ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ "ΣΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ"

ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ "ΣΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ"

Μια νέα εκδοχή της πολυαγαπημένης, κλασικής συνταγής, για μια σούπα με πρωτόγνωρο βάθος και ζεστασιά. 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

400 γρ. κρεμμύδια, 500 ml ζωμός βοδινού, 1 κ.σ. πάπρικα καλής ποιότητας, 15 κόκκοι πράσινου πιπεριού, 1 φύλλο δάφνης, 5 κλωστές σαφράν, 1 κ.γ. αλάτι, 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο, 1 κλωνάρι θυμαριού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

4 μερίδες

1 Καθαρίστε τα κρεμμύδια, κόψτε τα στη μέση και κόψτε σε λεπτές φέτες πάχους 2 χιλιοστών. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και κλείστε αεροστεγώς σε σακούλα για sous vide. 

2 Τοποθετήστε τη σακούλα στο επίπεδο ραφιού 3 στο πρόγραμμα "SousVide" και μαγειρέψτε στους 95°C για 75 λεπτά. 

Πρόταση σερβιρίσματος: σερβίρετε σε ζεστά μπολ και τοποθετήστε πάνω από τη σούπα μια φέτα φρυγανισμένου ψωμιού με λίγο τριμμένο τυρί. Ένα εξαιρετικό τυρί για αυτήν την περίπτωση είναι το γαλλικό Comté.  

  • Γκασπάτσο με γαρίδες γίγας στον ατμό

    Αυτή η κρύα σούπα ισπανικής προέλευσης είναι μια υπέροχη γευστική πρόταση. 

  • Μύδια α λα μαρινιέρ

    Αν αυτό που ψάχνετε είναι ένα γρήγορο πιάτο με κορυφαία εμφάνιση και απλές παρασκευές, αυτή η κλασική γαλλική συνταγή θα σας κερδίσει.

  • Spring Roll στον ατμό

    Αυτά τα υγιεινά ρολά αρέσουν σε όλους και είναι ιδανικά για πάρτι και βραδιές με φίλους.