VEGAN ΜΠΕΡΓΚΕΡ

VEGAN ΜΠΕΡΓΚΕΡ

Ακόμα και οι πλέον ορκισμένοι κρεατοφάγοι δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν σε αυτόν τον πεντανόστιμο γευστικό συνδυασμό.

ΥΛΙΚΑ

Για το vegan μπιφτέκι
200 ml ρεβίθια, μουσκεμένα αποβραδίς, 2 σκελίδες σκόρδου, 1 κρεμμύδι, 2 ωμά παντζάρια, 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, 1 κ.σ. ταχίνι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι, 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, 1 κ.γ. σπόροι καφέ μουστάρδας, 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο, 1 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου σε σκόνη, 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι, αλάτι 

Κρεμώδες ντρέσινγκ κάσιους-μουστάρδας
200 ml κάσιους (μουσκεμένα για τουλάχιστον 1 ώρα ή ιδανικά αποβραδίς), 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί, 2 κ.σ. νερό, αλάτι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. γαλλική μουστάρδα

Πρόταση σερβιρίσματος
Πολύσπορο ζυμωτό ψωμί, φύλλα μαρουλιού, πίκλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Vegan μπιφτέκι
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C.
2. Καθαρίστε τις σκελίδες σκόρδου.
3. Καθαρίστε και κόψτε σε φέτες τα κρεμμύδια.
4. Καθαρίστε και κόψτε τα παντζάρια σε χοντρά κομμάτια.
5. Βάλτε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα παντζάρια, το ταχίνι και το λάδι σε ένα μίξερ και χτυπήστε μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές.
6. Στραγγίξτε τα ρεβίθια. Ξεπλύνετε καλά τον κόλιανδρο. Προσθέστε τα ρεβίθια στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να γίνουν πολτός.
7. Βάλτε σε ένα μπολ. Πάρτε το ξύσμα από το λεμόνι. Κόψτε το λεμόνι στη μέση και στύψτε τον χυμό του μέσα στο μπολ. Προσθέστε καρυκεύματα και αλάτι κατά βούληση.
8. Βάλτε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πλάστε το μείγμα σε μπέργκερ και βάλτε τα στο ταψί.
9. Ψήστε τα μπέργκερ για 20 λεπτά.
10. Περάστε με ελαιόλαδο με ένα πινέλο και βάλτε σε γκριλιέρα ή ψηστιέρα για έξτρα καπνιστή γεύση.

Κρεμώδες ντρέσινγκ κάσιους-μουστάρδας
1. Στραγγίξτε και ξεπλύνετε τα κάσιους. Προσθέστε τα στο μίξερ με νερό, ξίδι και αλάτι. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο, αλλά με λεπτούς κόκκους.
2. Προσθέστε το λάδι όσο λειτουργεί το μίξερ, μέχρι η υφή του ντρέσινγκ να γίνει σαν μαγιονέζα.
3. Καρυκεύστε με μουστάρδα, αλάτι και ξίδι.

Πρόταση σερβιρίσματος
Κόψτε το ψωμάκι κατά μήκος και καψαλίστε σε σκεύος πάνω σε εστία αερίου. Βάλτε τα φύλλα μαρουλιού στο κάτω ψωμί, προσθέστε πίκλες και βάλτε το μπιφτέκι από πάνω. Περιλούστε το μπιφτέκι με το ντρέσινγκ και καπακώστε με το άλλο μισό ψωμάκι. Βάλτε τα τσιπς σε ένα συνοδευτικό μπολ ή καλαθάκι και σερβίρετε με επιπλέον ντρέσινγκ στο πλάι.

  • Σαλάτα του καίσαρα α λα πασίφικ

    της Catalina Velez

  • Σαλάτα του καίσαρα με περισσεύματα

    των Culinary Misfits

  • Μύδια α λα μαρινιέρ

    Αν αυτό που ψάχνετε είναι ένα γρήγορο πιάτο με κορυφαία εμφάνιση και απλές παρασκευές, αυτή η κλασική γαλλική συνταγή θα σας κερδίσει.