Pesto

ΠΕΣΤΟ

Μια ιδανική πινελιά για ζυμαρικά και όχι μόνο. Η παρασκευή της σάλτσας πέστο είναι πανεύκολη: είναι ένα μείγμα σκόρδου, κουκουναριού, παρμεζάνας, ελαιόλαδου και αρωματικών βοτάνων. Ακολουθεί μια κλασική συνταγή με βασιλικό - εσείς, όμως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι βότανο έχετε στον κήπο σας.

Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

1 σκελίδα σκόρδο
20 γρ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
1 ματσάκι βασιλικό
75 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
150 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΦ

υλικά για πέστο
  • Φροντίζετε τα υλικά που χρησιμοποιείτε για το πέστο να είναι καλής ποιότητας. Η τελική γεύση θα είναι τόσο καλή όσο τα προϊόντα που χρησιμοποιήσατε.
  • Αν θέλετε εναλλακτικά υλικά: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον βασιλικό χρησιμοποιώντας άλλα βότανα, όπως δυόσμο, κόλιανδρο ή ακόμα και ρόκα, για μια διαφορετική εκτέλεση της συνταγής.
  • Μυστικό επιτυχίας: σε περίπτωση που σας πέσει περισσότερη ποσότητα ελαιόλαδου και η σάλτσα γίνει αρκετά λαδερή (και με κομμένη όψη), προσθέστε λίγο κρύο νερό ή ένα παγάκι και χτυπήστε ξανά στο μπλέντερ, για να γαλακτωματοποιηθεί ξανά το μείγμα. Συμβουλή: μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα πέστο, να τη βάλετε σε μικρά βαζάκια ή σε παγοθήκη, για την έχετε στη διάθεσή σας και να τη χρησιμοποιείτε, όση και όποτε τη χρειάζεστε.

μαχαίρια στο ξύλο κοπής

Άλλες συνταγές

  • Πίτσα
  • Σαλάτα με ανανά και σκουμπρί
  • Pain perdu