ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΜΠΡΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΜΠΡΙ

Το σησαμέλαιο, το λάιμ και οι πιπεριές τσίλι συνθέτουν ένα έντονο μείγμα αρωμάτων και γεύσεων που πολλοί θα χαρακτήριζαν ως αδιαμφισβήτητα ασιατικό. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σκουμπρί με τσιπούρα και τον ανανά με μάνγκο.

4 φιλέτα σκουμπρί
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

1 μικρός ανανάς
60 γρ. μηλόξυδο
2 σκελίδες σκόρδου
2 πιπεριές καυτερές/τσίλι
120 γρ. σησαμέλαιο
1 κόκκινο κρεμμύδι, πίκλα
κόλιανδρος, λάιμ, αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προετοιμάστε τα φιλέτα σκουμπριού αλείφοντάς τα με σησαμέλαιο. Ψήστε στον φούρνο στους 180°C για μερικά λεπτά.
  • Για το ντρέσινγκ της σαλάτας, χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί στο Gourmet 7 Blender (ανανάς, τσίλι, σησαμέλαιο, μηλόξυδο, λάιμ, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι).
  • Συνθέστε τα υλικά στο πιάτο και σερβίρετε.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΦ

τραπέζι με τα υλικά

Αν θέλετε εναλλακτικά υλικά:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σκουμπρί με σαρδέλες ή τσιπούρα. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον ανανά με μάνγκο.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ

Ένας ασυνήθιστος, αλλά σίγουρα γευστικά συνδυασμός. Αυτή η συνταγή έχει ένα προφανές "ταίρι": τον μηλίτη. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν να αναζητήσετε κάποιον μηλίτη μικρής παραγωγής, που ζυμώνεται στη φιάλη. Μπορεί να είναι από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, αλλά εμείς σας προτείνουμε να βρείτε μηλίτη από τη Βρετάνη, τη Νορμανδία, τη Γαλλική Χώρα των Βάσκων, τις Αστούριες ή τη Χώρα των Βάσκων στην Ισπανία ή τον Καναδά. Η γεύση θα κορυφωθεί με σερβίρισμα σε ποτήρι κρασιού. Μια εναλλακτική πρόταση χωρίς αλκοόλ θα μπορούσε να έχει μια πιο έντονη γεύση, σαν να έχει βγει από βαρέλια μικρού παραγωγού, με αρώματα από ποικιλίες μήλων όπως Cox ή Bramley.

Διαβάστε περισσότερα

μαχαίρια στο ξύλο κοπής

Άλλες συνταγές από το Le Cordon Bleu

  • Πάνκεϊκ με καπνιστό σολομό
  • Pain perdu
  • Πίτσα