Pain Perdu - French toast

Pain Perdu - French toast

Το Pain Perdu, γνωστό ως French Toast ή ελληνιστί αβγόφετες, είναι μια συνταγή που αρχικός σκοπός της ήταν η αξιοποίηση του μπαγιάτικου ψωμιού. Χτυπήστε καλά το μείγμα στο Gourmet 7 Blender , βρέξτε καλά το ψωμί με αυτό και έπειτα τηγανίστε μέχρι να χρυσαφίσουν οι πλευρές του.

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

Μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες
60 γρ. βούτυρο (για το τηγάνι)
50 γρ ακατέργαστη ζάχαρη demerara
250 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. γάλα
1 αβγό
1 κρόκος
5 γρ. συμπυκνωμένη πάστα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπήστε τα υλικά στο μπλέντερ για να δημιουργηθεί ένα αραιό μείγμα και βουτήξτε τις φέτες μέσα σ' αυτό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στραγγίξτε την περίσσεια ποσότητα και τηγανίστε σε βούτυρο μέχρι να χρυσαφίσουν οι πλευρές.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ

Οι αβγόφετες είναι εξαιρετικά πλούσιες και βαριές σαν πιάτο, αλλά απίστευτα γευστικές. Για να εξισορροπήσετε τη γλυκύτητα και την κρεμώδη υφή της αβγόφετας, μπορείτε να τη συνοδέψετε με μια δυνατή τζιτζιμπίρα χωρίς αλκοόλ; Υπάρχουν πολλές ποιοτικές ετικέτες, όπως οι Fever Tree, Fentimans, Belvoir, Bundaberg (0,5% ABV), μπορείτε όμως να φτιάξετε και τη δική σας σπιτική εκδοχή. Σερβίρετέ τη φρέσκια αλλά όχι παγωμένη, σε κολονάτο ποτήρι κρασιού. Οι αβγόφετες συνήθως απολαμβάνονται καλύτερα ζεστές και η αντίθεση των θερμοκρασιών θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τον ουρανίσκο.


μαχαίρια στο ξύλο κοπής

Άλλες συνταγές από το Le Cordon Bleu

  • Πάνκεϊκ με καπνιστό σολομό
  • Σαλάτα με ανανά και σκουμπρί
  • Ψωμάκια Ατμού