ΨΩΜΑΚΙΑ ΑΤΜΟΥ

ΨΩΜΑΚΙΑ ΑΤΜΟΥ

Τέλεια ψωμάκια στον ατμό με χρυσαφένια κρούστα, σαν να τα πήρατε από τον φούρνο. Μια υπέροχη συνταγή για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου που σας αξίζει μια επιπλέον πολυτέλεια.

Για 8 ψωμάκια
Χρόνος μαγειρέματος:  2 ώρες (μαζί με τον χρόνο για το φούσκωμα)

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ψωμάκια

4 γρ. φρέσκια μαγιά
170 γρ. χλιαρό νερό
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 γρ. μπέικιν πάουντερ
4 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάλτε τη μαγιά στο μπλέντερ Gourmet 7. Προσθέστε το ζεστό νερό, ανακατέψτε για να ομογενοποιηθούν και αφήστε τη μαγιά να αφρίσει.
  • Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στον κάδο του μπλέντερ ή σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέστε το υγρό μείγμα μέσα στο αλεύρι και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό, στη συνέχεια για 3-4 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία. Αν δεν έχετε μπλέντερ, ζυμώστε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο για 10-15 λεπτά.
  • Βάλτε τη ζύμη σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C/200°C και βάλτε λαδοκόλλα σε ένα ταψί.
  • Πάρτε τη ζύμη και χωρίστε τη σε μερίδες των 40 γρ. Πλάστε σε σχήμα ατομικού ψωμιού, βάλτε πάνω στη λαδόκολλα και αφήστε να φουσκώσουν για 20-30 λεπτά.
  • Ψήστε για περίπου 8 λεπτά (χρησιμοποιώντας ατμό), μέχρι τα ψωμάκια να φουσκώσουν και να γίνουν χρυσαφένια.

μαχαίρια στο ξύλο κοπής