ΑΧΛΑΔΙΑ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΑΧΛΑΔΙΑ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Μην παραλείψετε τα μπαχαρικά, εκτός κι αν δεν είναι στις γεύσεις σας. Προσθέτουν απίστευτη ζεστασιά και βάθος στο πιάτο. 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

400 ml κόκκινο κρασί με γεμάτη γεύση, 1 κ.γ. ζάχαρη, 2 αχλάδια, προαιρετικά μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

4 μερίδες

1 Βράστε το κόκκινο κρασί μαζί με τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι μέχρι να κατεβεί στη μέση ο όγκος τους. Καθαρίστε τα αχλάδια, κόψτε στη μέση και βγάλτε τους πυρήνες. Βάλτε τα μισά κομμένα αχλάδια και το κόκκινο κρασί σε μια σακούλα για sous vide, μαζί με τα μπαχαρικά εφόσον επιθυμείτε να τα χρησιμοποιήσετε, και κλείστε αεροστεγώς. 

2 Βάλτε τη σακούλα στο επίπεδο ραφιού 3 και μαγειρέψτε στο πρόγραμμα "SousVide", στους 95°C για 15 λεπτά. 

Πρόταση σερβιρίσματος: αυτό το επιδόρπιο συνοδεύει άριστα η κρεμ ανγκλέζ.

  • Μους από λάιμ με κουλί από φραμπουάζ

    Το όξινο κουλί συμπληρώνει ιδανικά τη γλυκιά μους από λάιμ, δημιουργώντας ένα ιδανικά ισορροπημένο επιδόρπιο με υπέροχη εμφάνιση. 

  • Ρούλαντ Σοκολάτας

    Μια πλούσια, ενήλικη βερσιόν της πουτίγκας, για τα πιο εκλεπτυσμένα σπιτικά γεύματα.