ΜΟΥΣ ΑΠΟ ΛΑΙΜ ΜΕ ΚΟΥΛΙ ΑΠΟ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ

ΜΟΥΣ ΑΠΟ ΛΑΙΜ ΜΕ ΚΟΥΛΙ ΑΠΟ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ

Το όξινο κουλί συμπληρώνει ιδανικά τη γλυκιά μους από λάιμ, δημιουργώντας ένα ιδανικά ισορροπημένο επιδόρπιο με υπέροχη εμφάνιση. 

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Μους λάιμ: 1 κλωνάρι βανίλιας, 800 ml γάλα, 1 λάιμ, 2 αβγά, 6 κρόκοι αβγών, 150 γρ. ζάχαρη 

Κουλί φραμπουάζ: 400 γρ. κατεψυγμένα φραμπουάζ, 100 γρ. ζάχαρη άχνη, 1 κ.σ. χυμός λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

8 μερίδες

1 Βουτυρώστε 8 φορμάκια για σουφλέ και βάλτε τα στο ψυγείο. 

2 Χαράξτε κατά μήκος το κλωνάρι βανίλιας και βγάλτε τους σπόρους. Βάλτε το κλωνάρι και τους σπόρους μέσα στο γάλα και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Σιγοβράστε για 10 λεπτά και έπειτα αφαιρέστε το κλωνάρι.  

3 Βγάλτε το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ. 

4 Στο μεταξύ, χτυπήστε μαζί τα αβγά, τους κρόκους αβγών, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέστε το ζεστό γάλα μέσα στο μείγμα. Μοιράστε στα φορμάκια.

5 Ψήστε τη μους στο επίπεδο ραφιού 2 στη ρύθμιση ατμομαγειρέματος 3, στους 100°C για 50 λεπτά, και έπειτα αφήστε τα φορμάκια στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

6 Για να φτιάξετε το κουλί, αφήστε τα φραμπουάζ να ξεπαγώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια αναμείξτε τα με τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμονιού. Περάστε από σίτα.

Πρόταση σερβιρίσματος: ξεκολλήστε τη μους από τα τοιχώματα της φόρμας με ένα μικρό μαχαίρι και αναποδογυρίστε σε ατομικά πιάτα. Περιχύστε γενναιόδωρα με το κουλί και γαρνίρετε με φρέσκα φραμπουάζ και φέτες λεμονιού. 

  • Ρούλαντ Σοκολάτας

    Μια πλούσια, ενήλικη βερσιόν της πουτίγκας, για τα πιο εκλεπτυσμένα σπιτικά γεύματα.

  • Αχλάδια σε κόκκινο κρασί

    Μην παραλείψετε τα μπαχαρικά, εκτός κι αν δεν είναι στις γεύσεις σας. Προσθέτουν απίστευτη ζεστασιά και βάθος στο πιάτο.