ΡΟΥΛΑΝΤ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΡΟΥΛΑΝΤ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Μια πλούσια, ενήλικη βερσιόν της πουτίγκας, για τα πιο εκλεπτυσμένα σπιτικά γεύματα.

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. μαύρη σοκολάτα, 6 αβγά, 1 πρέζα αλάτι, 60 γρ. ζάχαρη άχνη, 1 φακελάκι ζάχαρη με βανίλια, 160 γρ. ζάχαρη, 250 γρ. μαλακό βούτυρο, 100 γρ. αλεύρι, 40 γρ. κορν φλάουρ, 300 γρ. λευκή σοκολάτα, 50 γρ. βούτυρο, 3 κ.σ. σέρι, 1 φακελάκι γλάσο μαύρης σοκολάτας (125 γρ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


4 μερίδες

1 Λιώστε τη σοκολάτα και χωρίστε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα, με μια πρέζα αλάτι. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γυαλίσει το μείγμα.

2 Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη με βανίλια, τη ζάχαρη και το μαλακό βούτυρο μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα. Κοσκινίστε το αλεύρι και το κορν φλάουρ, προσθέστε τα στην κρέμα και ανακατέψτε για να φτιάξετε ένα μείγμα μπισκότου. Χωρίστε σε δύο ίσες μερίδες.

3  Ανακατέψτε στο μισό μείγμα τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα. Διπλώστε τη χτυπημένη μαρέγκα σε ίσες ποσότητες μέσα στα δύο μείγματα.

4 Βάλτε αρκετή λαδόκολλα σε ένα επίπεδο ταψί και απλώστε πάνω της ομοιόμορφα την ελαφριά ζύμη. Ψήστε στο επίπεδο ραφιού 2 στο πρόγραμμα "Moist Fan Baking", στους 160°C για 8 λεπτά. 

5 Στη συνέχεια, απλώστε τη σκούρα ζύμη πάνω στην ψημένη ζύμη και ισιώστε την προσεκτικά. Ψήστε στις ίδιες ρυθμίσεις για άλλα 12-13 λεπτά.  

6 Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να χαλαρώσετε τυχόν κολλημένες άκρες και μεταφέρετε το κέικ επάνω σε πάγκο εργασίας. Καλύψτε το αμέσως με μια ζεστή πετσέτα, για να κρυώσει αργά και να παραμείνει μαλακό. 

7 Λιώστε τη λευκή σοκολάτα με το βούτυρο και προσθέστε το σέρι. Απλώστε αυτό το μείγμα πάνω από το κέικ και τυλίξτε κατά μήκος για να δημιουργήσετε ένα ρολό. Λιώστε το γλάσο και επικαλύψτε το ρολό με αυτό και έπειτα αφήστε το σε δροσερό μέρος μέχρι να το σερβίρετε.

Πρόταση σερβιρίσματος: Γαρνίρετε με κρέμα βανίλιας και από πάνω φρέσκα κεράσια, τον χυμό τους και χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς. 

  • Μους από λάιμ με κουλί από φραμπουάζ

    Το όξινο κουλί συμπληρώνει ιδανικά τη γλυκιά μους από λάιμ, δημιουργώντας ένα ιδανικά ισορροπημένο επιδόρπιο με υπέροχη εμφάνιση. 

  • Αχλάδια σε κόκκινο κρασί

    Μην παραλείψετε τα μπαχαρικά, εκτός κι αν δεν είναι στις γεύσεις σας. Προσθέτουν απίστευτη ζεστασιά και βάθος στο πιάτο.