The Next Black

The Next Black

Νέες τεχνολογίες, προβληματισμοί αειφορίας και καινοτόμα μυαλά μεταμορφώνουν τα ρούχα μας. Το ντοκιμαντέρ The Next Black μας συστήνει στους σχεδιαστές, καινοτόμους και ηγέτες που σχεδιάζουν το μέλλον του ρουχισμού. Αυτό δεν είναι ένα φιλμ σχετικά με το τι είναι νέο, αλλά με το τι έρχεται.

Τί είναι το The Next Black;

Το The Next Black είναι ένα ντοκιμαντέρ που φέρνει κοντά σχεδιαστές, καινοτόμους και ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο για μια ανοιχτή συζήτηση για την έννοια του ρουχισμού. Εμβαθύνει πέρα από το τι φοράμε για να εξερευνήσει τον τρόπο που παράγουμε, αντιμετωπίζουμε και φροντίζουμε τα ρούχα. Κάθε άτομο με το οποίο μιλήσαμε έχει μια φρέσκια αντίληψη για το μέλλον της βιομηχανίας ρούχων - και όλοι τους χρησιμοποιούν το πάθος τους για να προωθήσουν την αλλαγή.

Γιατί το The Next Black;

Το The Next Black έχει ως στόχο την εμβάθυνση της κατανόησής μας για τι θα φοράνε και τι θα πλένουν οι άνθρωποι - σήμερα αλλά και στο μέλλον. Ρίξαμε μια ματιά στον τρόπο που τα υφάσματα και οι τεχνολογίες που εξελίσσονται επηρεάζουν τη δημιουργία των ρούχων, καθώς και τον τρόπο που η αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την αειφορία μεταμορφώνει τον τρόπο που πλένουμε τα ρούχα μας.

Γνωρίζοντας από κοντά τη διαδικασία

Μαθαίνοντας περισσότερα σχετικά με το πώς φτιάχνονται τα ρούχα, μάς βοηθά να κάνουμε εξυπνότερες επιλογές σχετικά με το τι να φορέσουμε

Γνωρίστε τους πρωτοπόρους

 • adidas

  Η adidas ανεβάζει επίπεδο στην παρακολούθηση της απόδοσης προσθέτοντας τεχνολογία αιχμής απευθείας στο ύφασμα των αθλητικών ρούχων.

 • BioCouture

  Η BioCouture είναι η πρώτη στον κόσμο συμβουλευτική εταιρεία βιοσχεδιασμού, η οποία εργάζεται για την παραγωγή ρουχισμού χωρίς την παραγωγή τοξικών αποβλήτων.

 • Patagonia

  Η Patagonia ηγείται των πρακτικών αειφορίας ενθαρρύνοντας την υπεύθυνη κατανάλωση και προσφέροντας κίνητρα για την ανακύκλωση στη βιομηχανία ρούχων.

 • Studio XO

  Το Studio XO σμιλεύει το μέλλον του ρουχισμού με τη δημιουργία ρούχων που αλλάζουν σχήμα, κόψιμο και χρώμα ανάλογα με τη διάθεση εκείνου που το φοράει.

 • Yeh Group

  Η Yeh Group πρωτοπορεί στην καινοτομία που βοηθά στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου, βάφοντας τα υφάσματα χρησιμοποιώντας λιγότερο νερό.

 • Γιατί νοιαζόμαστε;

  Η καινοτομία είναι στο DNA μας. Προσπαθούμε να παραμένουμε ένα βήμα μπροστά και για αυτό εργαζόμαστε για τη φροντίδα των ρούχων του μέλλοντος από σήμερα.

Παρακολουθήστε το The Next Black

Η μόδα περνάει, όμως το στυλ παραμένει. Το The Next Black είναι μια ταινία ντοκιμαντέρ που αμφισβητεί όλο το σκεπτικό του ρουχισμού και της παραγωγής του. Γνωρίστε τους σχεδιαστές, καινοτόμους και ηγέτες που σχεδιάζουν το μέλλον του τι θα φοράμε.

Το μέλλον των ρούχων, σήμερα

Μας ενδιαφέρει ποιο είναι το επόμενο βήμα επειδή θέλουμε να κατανοήσουμε τις ανάγκες του μέλλοντος. Η AEG παρουσίασε το πρώτο αυτόματο πλυντήριο ρούχων και εφηύρε την τεχνολογία που κάνει τα σύγχρονα στεγνωτήρια ενεργειακά αποδοτικά. Η αφοσίωσή μας εκτείνεται πέρα από την πρωτοβουλία μας «Φροντίστε Περισσότερο» και σας βοηθά να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα ρούχα που φοράτε.

Αειφορία: διατηρώντας ότι έχουμε

Για τη βελτίωση της αειφόρας κατανάλωσης και παραγωγής, πρέπει να κατανοήσουμε τον πλήρη κύκλο ζωής ενός ρούχου. Το The Next Black ερευνά τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της διαδικασίας παραγωγής, από την καλλιέργεια των υλικών μέχρι τη βαφή, την πλύση και τη μεταφορά. Ερευνά επίσης πόσα ρούχα αγοράζουμε.

Έχουμε επηρεάσει πολλούς ανθρώπους να ξανασκεφτούν τη σχέση τους με τα ρούχα τους

Rick Ridgeway

Αντιπρόεδρος του Environmental Initiatives, Patagonia

Αναθεώρηση των σχέσεων

Η επίτευξη της αειφορίας σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάξουμε πέρα από τις επιθυμίες μας. Ο Rick Ridgeway πιστεύει πως το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για τον πλανήτη μας είναι να αγοράζουμε μόνο ό,τι χρειαζόμαστε. Ενθαρρύνει τους καταναλωτές να αγοράζουν με βάση ό,τι χρειάζονται και όχι ό,τι επιθυμούν και να μειώσουν αυτά που αγοράζουν, να επισκευάζουν ότι μπορούν, να επαναχρησιμοποιούν και να ανακυκλώνουν.

Διαχείριση του περιβαλλοντικού σας αντίκτυπου

Η Patagonia πιστεύει στην υπεύθυνη συμπεριφορά, στο να ζούμε εντός των δυνατοτήτων μας και να αφήνουμε πίσω έναν πλανήτη στον οποίο θα θέλαμε να ζήσουμε και εμείς

Χρειάζεται να έχουμε χρώμα…αλλά βλέπω πως θα εφαρμόζουμε τα χρώματα με διαφορετικούς τρόπους

Sophie Mather

Yeh Group

David Yeh, συνιδιοκτήτης του Yeh Group

Διατήρηση των τοπικών πόρων

Η βιομηχανία υφασμάτων ασκεί εκτεταμένη πίεση στα αποθέματα νερού παγκοσμίως και βάζει σε κίνδυνο τα τοπικά αποθέματα καθαρού νερού αποβάλλοντας βλαβερούς ρύπους στο περιβάλλον. Το Yeh Group το καταπολεμά αυτό με την τεχνολογία DryDye™, χρησιμοποιώντας υγρό διοξείδιο του άνθρακα για τη βαφή υφασμάτων χωρίς την ανάγκη νερού και χημικών.

Οι εργάτες του Yeh Group εφαρμόζουν τη διαδικασία DryDye
Εξάλειψη των υδάτινων ρύπων

Πρωτοστατώντας σε αυτή την καινούρια διαδικασία βαφής χωρίς νερό, το Yeh Group, με συνιδιοκτήτη τον David Yeh, υποστηρίζει πως θα εξαλείψει τη χρήση εκατομμυρίων λίτρων πόσιμο νερού για τη βαφή υφασμάτων

Μια αναζωογονητική προσέγγιση

Η ιδρυτής της BioCouture, Suzanne Lee, αναμιγνύει πράσινο τσάι, ζάχαρη, βακτήρια και μαγιά για να καλλιεργήσει αυτό που αποκαλεί «φυτικό δέρμα».

Καλλιεργήστε τα δικά σας ρούχα

Φανταστείτε να είχατε τη δυνατότητα να καλλιεργήσετε μόνοι σας καινούρια ρούχα. Η BioCouture εξερευνά πώς οργανισμοί όπως τα βακτήρια, η μαγιά, οι μύκητες και οι άλγες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή υφασμάτων. Το αποτέλεσμα είναι ένα εντελώς φυσικό, 100% βιοδιασπώμενο προϊόν. Μπορεί να στεγνωθεί, να κοπεί και να ραφτεί για να φτιάξει ρούχα. Ακόμα καλύτερα, παράγεται χωρίς να δημιουργεί ρυπαντικά απόβλητα — ένα πραγματικά αειφόρο μέλλον για τη μόδα.

Στυλ που διαρκεί

Μαθαίνοντας πώς να φροντίζετε τα ρούχα σας είναι ένα σημαντικό βήμα στην υιοθέτηση πιο αειφόρων συμπεριφορών. Γνωρίζατε ότι η επιμήκυνση της ζωής των ρούχων σας μόλις κατά εννέα μήνες μπορεί να μειώσει το υδατικό και ενεργειακό σας αποτύπωμα έως και 30%; Αναλάβαμε δράση ώστε να σας βοηθήσουμε να τα φροντίσετε περισσότερο, ακόμα και τα πιο ευαίσθητα μεταξωτά, τα μάλλινα και τα ρούχα υπαίθριων δραστηριοτήτων σας.

Παρακολουθήστε το The Next Black

Η τάση για γρήγορη αλλαγή στη μόδα αύξησε την κατανάλωση υφασμάτων κατά 47% στα 10 χρόνια από την αρχή της χιλιετίας. Αλλά με τι κόστος για το περιβάλλον; Γνωρίστε τους σχεδιαστές, καινοτόμους και ηγέτες που προκαλούν την καινοτομία και τη συμπεριφορά στον ρουχισμό ώστε να γαλουχήσουν το μέλλον ως προς το τι θα φοράμε και πώς θα το φοράμε.

Φροντίστε το μάλλινο πουλόβερ σας με την εφαρμογή της AEG

Είναι φυσικό

Όταν νοιαζόμαστε για τον τρόπο που φτιάχνονται τα ρούχα, τότε γίνονται μια επένδυση για το μέλλον αντί για μια ευχαρίστηση που θα πετάξουμε. Αυτό έχει μια βαθιά επίδραση τόσο στον τρόπο που λαμβάνουμε αποφάσεις όταν αγοράζουμε όσο και στον τρόπο που φροντίζουμε τα ρούχα μας. Η εφαρμογή μας My AEG προσφέρει συμβουλές για τις καλύτερες μεθόδους φροντίδας των ευαίσθητων, φυσικών ινών καθώς και των ειδικών ρούχων.

Τεχνολογία: το μέλλον του ρουχισμού

Η τεχνολογία βρίσκεται στο μεταίχμιο της μεταμόρφωσης αυτών που φοράμε. Από αθλητικά ρούχα που παρακολουθούν το σώμα, μέχρι μόδα που βρίσκεται στον χώρο όπου συγκρούονται η επιστήμη, η τέχνη και η σωματικότητα. Σε όλο τον κόσμο, καινοτόμοι εργάζονται για να κάνουν την τεχνολογία ένα βασικό μέρος του ρουχισμού που φοράμε.

Μια μέρα θα φοράμε την επιφάνεια του υπολογιστή στο σώμα μας

Nancy Tilbury

Studio XO

Φουτουριστική μόδα

Τα σχέδια του Studio XO διαθέτουν εφέ όπως φωτισμούς και συσκευές παραγωγής σαπουνόφουσκων

Ραπτική υψηλής τεχνολογίας

Όταν σκεφτόμαστε την τεχνολογία που φοριέται, συχνά σκεφτόμαστε ρολόγια ή παρόμοιες συσκευές. Όχι όμως και η Nancy Tilbury. Τα καινοτόμα σχέδιά του Studio XO της έχουν φορεθεί από μερικούς από τους κορυφαίους καλλιτέχνες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Black Eyed Peas. Το Studio XO τράβηξε και την προσοχή της Lady Gaga και είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος της TechHaus, της επιχείρησής της δημιουργικής τεχνολογίας.

Μόδα που την ελέγχετε

Η φιλοδοξία του Studio XO είναι να μειώσει την ποσότητα ρούχων στις ντουλάπες μας επιτρέποντας στα μελλοντικά μας ρούχα να αλλάζουν σχήμα, κόψιμο και χρώμα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και την τρέχουσα μόδα. Θα μπορούσε ακόμα και να μας δώσει τη δυνατότητα να εγγραφούμε σε περιεχόμενο μόδας ηλεκτρονικά και να δημιουργούμε λίστες αναπαραγωγής για το σώμα μας με τον ίδιο τρόπο όπως σε ψηφιακές πλατφόρμες ψυχαγωγίας.

Σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε όλο και περισσότερους αισθητήρες σε όλο και περισσότερα ρούχα

Matt Hymer

adidas

Κατασκευασμένα για απόδοση

Από το 2010, η adidas χρησιμοποιεί το Εργαστήριο Καινοτομίας της για να ανακαλύψει τρόπους ώστε να ενσωματώσει τεχνολογία στα αθλητικά της ρούχα. Το αποτέλεσμα είναι το σύστημα MiCoach Team Elite System, το οποίο τώρα δοκιμάζεται από ομάδες παγκόσμιας κλάσης όπως η AC Milan, Chelsea FC και New Zealand All Blacks για την παρακολούθηση δεδομένων στο γήπεδο σε πραγματικό χρόνο.

Ντυθείτε εξυπνότερα

Φανταστείτε να φοράτε ρούχα που είναι τόσο έξυπνα όσο και οι συσκευές που κουβαλάμε. Το σύστημα MiCoach διαθέτει ένα ύφασμα καλωδίου που είναι πλεγμένο απευθείας σε ένα διαπνέον ισοθερμικό ύφασμα, για να παρακολουθεί τη σωματική δραστηριότητα των παικτών. Μικροσκοπικοί αισθητήρες σε αυτό το καλώδιο συνδέονται στο σύστημα κόμβου ή στον πυρήνα. Αυτοί μετρούν τους καρδιακούς παλμούς, τη δύναμη, την ταχύτητα, την επιτάχυνση και τη θέση στο γήπεδο κατά την προπόνηση.

Άμεση απόκριση

Το MiCoach δίνει τη δυνατότητα σε προπονητές να παρακολουθούν την απόδοση των παικτών χρησιμοποιώντας μια εύχρηστη εφαρμογή

Παρακολουθήστε το The Next Black

Γνωρίστε τους σχεδιαστές, καινοτόμους και ηγέτες που όχι μόνο προκαλούν τη διαδικασία παραγωγής ρούχων, αλλά και τον τρόπο που φροντίζουμε τα ρούχα μας μετά την αγορά τους. Το The Next Black δεν είναι ένα φιλμ σχετικά με τι είναι νέο, είναι ένα φιλμ σχετικά με το τι έρχεται.