Πώς να διατηρείτε τα λαχανικά σας φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα

Τελευταία ενημέρωση 13/5/2020 2:04 μμ

Τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής είναι πεντανόστιμα, αλλά η διατήρηση της φρεσκάδας τους είναι δύσκολη υπόθεση.Πώς να διατηρείτε φρέσκα τα σπαράγγια

Μην αφήνετε τα σπαράγγια να ξεραθούν. Κρατήστε το λαστιχάκι επάνω στο μπουκέτο και κόψτε περίπου 2,5 εκατοστά από τις άκρες. Βάλτε τα σπαράγγια όρθια μέσα σε ένα ποτήρι με 2,5 με 3 εκατοστά νερό και καλύψτε χαλαρά με μια πλαστική σακούλα. Θα διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση για έως 7 ημέρες. 


Πώς να διατηρείτε φρέσκα τα αβοκάντο

Τα αβοκάντο διατηρούνται άριστα μέσα στο ψυγείο, καθώς η θερμοκρασία της συντήρησης σταματά τη διαδικασία ωρίμανσης. Αφήστε τα αβοκάντο να ωριμάσουν στη φρουτιέρα και έπειτα βάλτε τα στο ψυγείο για να τα διατηρήσετε ώριμα. Βιάζεστε να τα φάτε; Βάλτε τα αβοκάντο σε μια χάρτινη σακούλα για να ωριμάσουν πιο γρήγορα. 


Πώς να διατηρείτε φρέσκο το μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι χειμωνιάτικο λαχανικό και χρειάζεται υψηλά επίπεδα υγρασίας, γι' αυτό είναι καλύτερα να το διατηρείτε μέσα στη θήκη λαχανικών του ψυγείου σας, με την υγρασία σε υψηλή ρύθμιση. Μην το φυλάσσετε μαζί με φρούτα, καθώς το μπρόκολο θα χαλάσει λόγω του αερίου αιθυλενίου που παράγουν. 


Πώς να διατηρείτε φρέσκα τα πράσινα λαχανικά

Τα πράσινα λαχανικά διατηρούνται επίσης καλύτερα μέσα στη θήκη λαχανικών του ψυγείου σας, με την υγρασία σε υψηλή ρύθμιση. Αυτό ισχύει για όλα τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά. Αν δεν έχετε δυνατότητα ρύθμισης της υγρασίας, πλύντε τα, τυλίξτε τα σε χαρτί κουζίνας και κλείστε μέσα σε τάπερ. 


Πώς να χρησιμοποιείτε τις ρυθμίσεις υγρασίας

Δεν είστε σίγουροι για το τι κάνουν οι ρυθμίσεις υγρασίας στη θήκη λαχανικών; Αυτός είναι ο βασικός κανόνας: τα λαχανικά που σαπίζουν χρειάζονται χαμηλότερη ρύθμιση υγρασίας, ενώ τα λαχανικά που μαραίνονται χρειάζονται υψηλότερη ρύθμιση υγρασίας. Διατηρείτε τα φρούτα σε ξεχωριστή θήκη, διότι συχνά χαλάνε τα λαχανικά που μπαίνουν μαζί τους λόγω παραγωγής αερίου αιθυλενίου.