Πώς να πλένετε τα μάλλινα

Τελευταία ενημέρωση 14/5/2020 8:44 πμ

Τα μάλλινα είναι σχεδιασμένα για να κρατάνε για πολλά χρόνια και, συνεπώς, είναι μια σπουδαία επένδυση, εφόσον τα φροντίζετε όπως πρέπει. Είτε πρόκειται για καλό παλτό ή καθημερινό πουλόβερ, η παρακάτω συμβουλή θα σας βοηθήσει να κρατήσετε σε καλή κατάσταση το ρούχο σας για πολύ καιρό.


1. Πλύντε τα μάλλινα στο πλυντήριο

Αν το πλυντήριό σας δεν έχει κύκλο πλύσης για μάλλινα, συνιστάται η χρήση του κρύου κύκλου πλύσης για μάλλινα που θέλουν αποκλειστικά πλύσιμο στο χέρι - και πλένετε πάντοτε τα μάλλινα από την ανάποδη.


2. Επιλέξτε το σωστό απορρυπαντικό για μάλλινα

Αποφύγετε τα σκληρά απορρυπαντικά, "οικολογικά" απορρυπαντικά με ένζυμα ή άλλα απορρυπαντικά που περιέχουν χλώριο. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται ειδικό απορρυπαντικό για μάλλινα.


3. Πώς να φυλάσσετε σωστά τα μάλλινα

Φυλάσσετε τα πουλόβερ διπλωμένα και ίσια, για να μην ξεχειλώσουν. Αν θέλετε οπωσδήποτε να τα κρεμάσετε, χρησιμοποιήστε ειδικές κρεμάστρες για μάλλινα για να έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται. 


Πλύντε και στεγνώστε τα μάλλινά σας

Το πρόγραμμα για μάλλινα στα πλυντήριά μας PerfectCare είναι πιστοποιημένο από την Woolmark Company ως προς την ηπιότητά του, σαν να πλένετε στο χέρι. Τα στεγνωτήριά μας DelicateCare προσφέρουν επίσης έναν ειδικό κύκλο για μάλλινα. Η ειδικά προσαρμοσμένη ταχύτητα του κάδου κρατά τα μάλλινά σας επίπεδα πάνω στις πλευρές του κάδου. Τα αποτελέσματα είναι εξίσου ικανοποιητικά με το στέγνωμα σε επίπεδη επιφάνεια. Συνεπώς, είστε απόλυτα εγγυημένοι ότι τα μάλλινά σας δεν θα μαζέψουν, ενώ προστατεύονται από μπερδέματα και κόμπους.