Πώς να χρησιμοποιείτε τον αισθητήρα τροφίμων στον φούρνο σας

Τελευταία ενημέρωση 8/11/2023 1:26 μμ

Αισθητήρας τροφίμων στα τρόφιμα

Ο αισθητήρας τροφίμων είναι ένα βολικό, ενσωματωμένο θερμόμετρο ψησίματος που παρακολουθεί συνεχώς τη διαδικασία μαγειρέματος. Είναι εύκολος στη χρήση και διασφαλίζει ότι το φαγητό σας είναι πάντα σωστά ψημένο. Θα βρείτε αυτήν τη λειτουργία σε επιλεγμένα μοντέλα φούρνου.

Τι είναι ο αισθητήρας τροφίμων και γιατί πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε;

Ο αισθητήρας τροφίμων, ο οποίος μερικές φορές αποκαλείται και θερμόμετρο ψησίματος, είναι ένα ενσωματωμένο θερμόμετρο ψησίματος που μετρά τη θερμοκρασία στο κέντρο του φαγητού σας. Είναι κατάλληλος για το μαγείρεμα διάφορων συνταγών και είναι ο ιδανικός βοηθός για το ψήσιμο υλικών όπως κρέατα, ψάρια ή πουλερικά.

Όταν τον χρησιμοποιείτε, είστε σίγουροι ότι το φαγητό σας θα έχει τη σωστή θερμοκρασία στο κέντρο του. Δεν θα ψήσετε ποτέ λιγότερο ή περισσότερο από όσο πρέπει το φαγητό σας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον χρόνο μαγειρέματος, καθώς η θερμοκρασία στο κέντρο καθορίζει με ακρίβεια την ώρα που θα πρέπει να παραμείνει το φαγητό στον φούρνο.


Πώς να χρησιμοποιήσετε τον αισθητήρα τροφίμων

Όταν μαγειρεύετε με τον αισθητήρα τροφίμων, πρέπει να οριστούν δύο θερμοκρασίες: η θερμοκρασία του φούρνου και η θερμοκρασία-στόχος που πρέπει να υπάρχει στο κέντρο του φαγητού.

1. Τοποθετήστε τον αισθητήρα τροφίμων στο φαγητό σας

2. Συνδέστε τον αισθητήρα τροφίμων στον φούρνο. Βεβαιωθείτε ότι το βύσμα έχει εισαχθεί πλήρως στην υποδοχή

  • Η υποδοχή βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του μπροστινού πάνελ στα περισσότερα μοντέλα και μπορείτε να έχετε πρόσβαση εκεί όταν είναι ανοιχτή η πόρτα του φούρνου

Αισθητήρας φαγητού συνδεδεμένος στο φούρνο


3. Ορίστε λειτουργία θέρμανσης και τη θερμοκρασία του φούρνου

4. Πατήστε  και ορίστε τη θερμοκρασία-στόχο που πρέπει να υπάρχει στο κέντρο του φαγητού σας

5. Πατήστε START (ΕΝΑΡΞΗ)

6. Η καθορισμένη θερμοκρασία για το κέντρο του φαγητού παρακολουθείται και θα ακουστεί ένας ήχος ειδοποίησης όταν επιτευχθεί

Συμβουλές και μυστικά

Ο αισθητήρας τροφίμων μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις χρήσης του AssistedCooking. Θα μπορείτε τότε να επιλέξτε τη χρήση του αισθητήρα αν υποδειχθεί στην πλοήγηση του AssistedCooking, είτε στον φούρνο είτε στην εφαρμογή, αν αυτό ισχύει για τον φούρνο σας. Μια επιπλέον λειτουργία σε αυτές τις περιπτώσεις χρήσης είναι η δυνατότητα ορισμού βαθμού ψησίματος για το φαγητό σας, rare, medium ή καλοψημένο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Assisted Cooking.

Για καλύτερα αποτελέσματα, βάλτε το άκρο του αισθητήρα στο κέντρο ή στο πιο χοντρό σημείο του φαγητού. Φροντίστε να είναι τουλάχιστον τα ¾ του αισθητήρα μέσα στο φαγητό.

Ιδανικά, το φαγητό σας θα πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Ο αισθητήρας τροφίμων δεν θα λειτουργήσει αν το φαγητό είναι υπερβολικά κρύο ή αν δεν έχει αποψυχθεί πλήρως.


Προειδοποιήσεις

  • Χρησιμοποιείτε μόνο τον παρεχόμενο αισθητήρα τροφίμων ή γνήσια ανταλλακτικά
  • Φροντίζετε να υπάρχει κενό μερικών εκατοστών ανάμεσα στο γκριλ και το καλώδιο του αισθητήρα τροφίμων για να αποφύγετε τυχόν ζημιά από υπερβολική θερμότητα
  • Προσέχετε να μην καείτε όταν βάζετε τον αισθητήρα τροφίμων σε προθερμασμένο φούρνο
  • Αφαιρείτε πάντα τον αισθητήρα τροφίμων από τον φούρνο όταν ολοκληρωθεί η χρήση. Προσέχετε να μην καείτε, καθώς τόσο ο αισθητήρας τροφίμων όσο και ο φούρνος θα έχουν υψηλή θερμοκρασία
  • Μην χρησιμοποιείτε τον αισθητήρα τροφίμων για υγρά


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλο του φούρνου σας, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήστη. Μπορείτε να βρείτε το εγχειρίδιο χρήσης σας εδώ.

Τώρα που ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε τον αισθητήρα τροφίμων, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον φούρνο σας. Κάντε κλικ εδώ για μια επισκόπηση των λειτουργιών και των συμβόλων του φούρνου.

Καταχώριση προϊόντων
Καταχώριση προϊόντων

Καταχωρίστε τα προϊόντα σας στο MyAEG ώστε να βρίσκετε όλα όσα χρειάζεστε σε ένα μέρος.

Βρείτε το Εγχειρίδιο Χρήστη
Βρείτε το Εγχειρίδιο Χρήστη

Βρείτε οδηγίες και άλλες χρήσιμες πληροφορίες και επιλύστε οποιοδήποτε πρόβλημα για την συσκευή σας .