Πώς να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Sous Vide στον φούρνο ατμού AEG

Τελευταία ενημέρωση 26/9/2023 1:55 μμ

Vegetables and meat in sous vide bags

Φέρτε την επανάσταση στην κουζίνα σας με τη λειτουργία Sous Vide του φούρνου ατμού AEG. Αυτή η μαγειρική μέθοδος σφραγίζει μέσα την υγρασία, τα αρώματα, τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση, προσφέροντας επαγγελματικού επιπέδου αποτελέσματα.  Καθώς το φαγητό σιγοψήνεται σε σακούλες αεροστεγούς σφράγισης, αυτή η μαγειρική μέθοδος εντείνει τις γεύσεις κάθε παρασκευής και εξαλείφει σχεδόν εξ ολοκλήρου τον κίνδυνο παραψησίματος. Θα βρείτε αυτήν τη λειτουργία σε μοντέλα φούρνου SteamPro της AEG.


Η μέθοδος sous vide συσχετίζεται συχνά με το ψήσιμο κρέατος, αλλά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για θαλασσινά, πουλερικά, λαχανικά και πατάτες. Μπορείτε ακόμα και να τη χρησιμοποιήσετε για αβγά, για άψογα ψημένο ασπράδι και ρευστό κρόκο.  

Τι θα χρειαστείτε

Εκτός από τον φούρνο ProSteam, θα χρειαστείτε σακούλες sous vide και έναν συσκευαστή κενού αέρος και σφράγισης.

Σακούλες sous vide

Οι σακούλες αεροστεγούς σφράγισης της AEG έχουν σχεδιαστεί για να ανακυκλώνονται και είναι κατασκευασμένες από περισσότερο ανακυκλωμένο πλαστικό σε σχέση με παλαιότερες εκδοχές*. Μπορείτε να τις βρείτε εδώ. Επίσης, παράγονται με 40% λιγότερες εκπομπές CO2 σε σχέση με το παρελθόν**. Οι σακούλες είναι συμβατές με φούρνους sous vide και συσκευαστές κενού αέρος και σφράγισης.

Μην παραλείψετε να ανακυκλώσετε τη σακούλα αεροστεγούς σφράγισης μετά το μαγείρεμα. Αφού χρησιμοποιήσετε τη σακούλα αεροστεγούς σφράγισης, απομακρύνετε όλα τα υπολείμματα τροφών από το εσωτερικό της για να μην γίνει επιμόλυνση στον κάδο ανακύκλωσης. Στη συνέχεια, μπορείτε να πετάξετε τη σακούλα στον κάδο ανακύκλωσης πλαστικών.

*Η σακούλα κατασκευάζεται από NEXT FLEX MP0X (Μορφή>A4) και μπορεί να ανακυκλωθεί σύμφωνα με το πρότυπο EN 13430 (ισοδυναμεί με το πρότυπο DIN EN 13430)

**Σύμφωνα με μια αξιολόγηση κύκλου ζωής (LCA) που διενεργήθηκε από την AEGΣυσκευαστής κενού αέρος και σφράγισης

Για να σφραγίσετε τις σακούλες sous vide, θα χρειαστείτε μια συσκευή για να τις σφραγίσετε. Υπάρχουν ανεξάρτητες μονάδες και εντοιχιζόμενες συσκευές. Η ανεξάρτητη μονάδα θα σας βοηθήσει πολύ να ξεκινήσετε τους πειραματισμούς σας με τη χρήση της μεθόδου sous vide με ελάχιστη προσπάθεια. Οι συσκευαστές κενού αέρος και σφράγισης που προσφέρουμε είναι ευέλικτοι και εύχρηστοι.


Αν θέλετε να πάτε τη μαγειρική εμπειρία σας με το sous vide σε άλλο επίπεδο, μπορείτε να εξοπλίσετε την κουζίνα σας με μια εντοιχισμένη συσκευή κενού αέρος και σφράγισης, για εύκολη χρήση στο μαγείρεμα και αίσθηση πολυτέλειας. Εξερευνήστε τις εντοιχιζόμενες συσκευές κενού αέρος και σφράγισης.

Πώς να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Sous Vide

1. Γεμίστε το δοχείο νερού στη μέγιστη στάθμη όπως υποδεικνύεται και βάλτε το ξανά στη θέση του

2. Τοποθετήστε το φαγητό μέσα σε μια σακούλα sous vide, αφαιρέστε τον αέρα και σφραγίστε τη. Τοποθετήστε τη σακούλα στη σχάρα, στο τρίτο ράφι του φούρνου

3. Επιλέξτε τη λειτουργία Sous Vide στον φούρνο SteamPro®

4. Ρυθμίστε τον χρόνο ψησίματος

5. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία

6. Πατήστε START (ΕΝΑΡΞΗ)Συμβουλές και μυστικά

  • Σας συνιστούμε να σοτάρετε ελαφρώς το κόκκινο κρέας σε ένα τηγάνι ή σε μπάρμπεκιου μετά από τη χρήση της λειτουργίας Sous Vide. Θα κάνει την επιφάνεια τραγανή
  • Όταν μαγειρεύετε πολλά κομμάτια πουλερικών ή ψαριών σε μία σακούλα, βάλτε τα το ένα δίπλα στο άλλο και όχι το ένα επάνω στο άλλο, για να διασφαλίσετε ότι θα ψηθούν σωστά
  • Κάντε προετοιμασία για τη μαγειρική σας βάζοντας στην κατάψυξη το φαγητό που έχετε σφραγίσει σε κενό αέρος: πάρτε τις πλαστικές σακούλες απευθείας από την κατάψυξη και βάλτε τις στον φούρνο όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Sous VideΓια περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλο του φούρνου σας, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήστη. Μπορείτε να βρείτε το εγχειρίδιο χρήστη εδώ.


Τώρα που έχετε μάθει για το μαγείρεμα με την τεχνική sous vide, κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για το μαγείρεμα με ατμό.

Καταχώριση προϊόντων
Καταχώριση προϊόντων

Καταχωρίστε τα προϊόντα σας στο MyAEG ώστε να βρίσκετε όλα όσα χρειάζεστε σε ένα μέρος.