Πώς να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία καθαρισμού με ατμό στον AEG φούρνο σας

Τελευταία ενημέρωση 26/9/2023 3:06 μμ

Καθαρισμός με ατμό σε δράση στο φούρνο

Η λειτουργία αυτοκαθαρισμού με ατμό του φούρνου σας καθαρίζει αποτελεσματικά τη συσκευή για εσάς. Διατηρήστε καθαρό τον φούρνο σας χωρίς κόπο χρησιμοποιώντας τακτικά το πρόγραμμα καθαρισμού με ατμό.

Σε κάθε μοντέλο φούρνου ενδέχεται να υπάρχουν διαφορετικές λειτουργίες καθαρισμού για τη διευκόλυνση της διαδικασίας. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του φούρνου σας για να δείτε τις λειτουργίες που έχετε και κάνουν πιο εύκολο τον καθαρισμό.

Τι είναι ο καθαρισμός με ατμό και γιατί πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε;

Ο καθαρισμός με ατμό είναι μια λειτουργία αυτοκαθαρισμού με την οποία είναι εξοπλισμένοι όλοι οι φούρνοι ατμού της εταιρείας μας. Με τον ατμό μαλακώνουν τα λίπη ή τα υπολείμματα, έτσι γίνεται πιο εύκολα ο καθαρισμός του φούρνου σας. Υπάρχουν δύο διαφορετικά προγράμματα καθαρισμού με ατμό, ανάλογα με τις ανάγκες σας για ελαφρύ ή πιο εντατικό καθαρισμό. 

Η χρήση του καθαρισμού με ατμό ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρείτε καθαρό το εσωτερικό του φούρνου σας, καθώς απομακρύνει τις καμένες τροφές από την επιφάνεια του φούρνου. Επιπλέον, ο καθαρισμός με ατμό είναι φιλικός προς το περιβάλλον, καθώς χρησιμοποιείται σημαντικά λιγότερη ενέργεια σε σχέση με άλλα προγράμματα καθαρισμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο κύκλος καθαρισμού με ατμό δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί εξαιρετικά υψηλή θερμότητα για μεγάλη χρονική διάρκεια. 


Όλοι οι φούρνοι AEG με καθαρισμό ατμού έχουν ενσωματωμένες υπενθυμίσεις για να σας ειδοποιούν όταν απαιτείται καθαρισμός, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί άψογα η συσκευή σας. Οι υπενθυμίσεις μπορούν να ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται στο μενού ρυθμίσεων.


Πώς να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία καθαρισμού με ατμό

Προτού ξεκινήσετε το πρόγραμμα καθαρισμού

1. Βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος είναι κρύος

2. Αφαιρέστε όλα τα αξεσουάρ και τα αφαιρούμενα στηρίγματα των σχαρών


Ενεργοποίηση του προγράμματος καθαρισμού με ατμό

1. Γεμίστε το δοχείο νερού στη μέγιστη στάθμ

2. Επιλέξτε CLEANING (ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ) στο μενού

3.  Επιλέξτε STEAM CLEANING (ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΤΜΟ) ή STEAM CLEANING PLUS (ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΤΜΟ PLUS)


4. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ξεκινήσετε το πρόγραμμα. Αν ο φούρνος αρχίσει να κάνει έναν χαρακτηριστικό ήχο μπιπ ενώ το πρόγραμμα βρίσκεται σε λειτουργία, θα πρέπει να γεμίσετε ξανά το δοχείο νερού.

5. Ο ήχος ειδοποίησης ακούγεται όταν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος καθαρισμού.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος καθαρισμού με ατμό

1. Σβήστε τον φούρνο

2. Όταν κρυώσει ο φούρνος, στεγνώστε την κοιλότητα με ένα μαλακό πανί και βάλτε ξανά στη θέση τους τα στηρίγματα των σχαρών και τα αξεσουάρ

3. Αδειάστε το νερό που έχει μείνει στο συρτάρι νερού

4. Αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το εσωτερικόΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

  • Αφήστε τον φούρνο να κρυώσει εντελώς προτού ξεκινήσετε το πρόγραμμα. Αν ο φούρνος είναι ζεστός, ο ατμός δεν θα ενεργήσει εξίσου γρήγορα
  • Η λυχνία είναι σβηστή όσο αυτή η λειτουργία βρίσκεται σε εξέλιξη


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλο του φούρνου σας, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήστη. Μπορείτε να βρείτε το εγχειρίδιο χρήστη εδώ.

Τώρα που έχετε μάθει τα πάντα σχετικά με τη λειτουργία καθαρισμού με ατμό, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διατήρηση της καθαριότητας στον φούρνο σας. Κάντε κλικ εδώ για μια επισκόπηση αναφορικά με τον καθαρισμό και τη συντήρηση του φούρνου σας.

Καταχώριση προϊόντων
Καταχώριση προϊόντων

Καταχωρίστε τα προϊόντα σας στο MyAEG ώστε να βρίσκετε όλα όσα χρειάζεστε σε ένα μέρος.

Βρείτε το Εγχειρίδιο Χρήστη
Βρείτε το Εγχειρίδιο Χρήστη

Βρείτε οδηγίες και άλλες χρήσιμες πληροφορίες και επιλύστε οποιοδήποτε πρόβλημα για την συσκευή σας .