Πώς να αφαλατώσετε τον φούρνο ατμού AEG σας

Τελευταία ενημέρωση 26/9/2023 3:16 μμ

Χύσιμο υγρού αφαλάτωσης στη δεξαμενή νερού του φούρνου ατμού 

Η τακτική αφαλάτωση του φούρνου ατμού θα διασφαλίσει τη σωστή λειτουργία του. Τα υπολείμματα αλάτων τείνουν να συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου και έτσι να φράσσουν το σύστημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η απόδοση του φούρνου. Οι φούρνοι ατμού της εταιρείας μας εμφανίζουν μια εξυπηρετική ειδοποίηση αφαλάτωσης που σας υπενθυμίζει να αφαλατώσετε τον φούρνο σας όταν χρειάζεται. Όταν συμβεί αυτό, θα λάβετε μια ειδοποίηση για να εκτελέσετε το πρόγραμμα αφαλάτωσης που αφαιρεί τα συσσωρευμένα άλατα.

Σε κάθε μοντέλο φούρνου ενδέχεται να υπάρχουν διαφορετικές λειτουργίες καθαρισμού για τη διευκόλυνση της διαδικασίας. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του φούρνου σας για να δείτε τις λειτουργίες που έχετε και κάνουν πιο εύκολο τον καθαρισμό.

Τι είναι η αφαλάτωση, γιατί και πότε πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε;

Η λειτουργία αφαλάτωσης απομακρύνει και αποτρέπει τη συσσώρευση αλάτων στο σύστημα του φούρνου ατμού, βοηθώντας τον έτσι να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Η αφαλάτωση πρέπει να γίνεται σε διαρκή βάση. Η συχνότητα εξαρτάται από το πόσο πολύ χρησιμοποιείτε τις λειτουργίες μαγειρέματος στον ατμό. Επίσης, η σκληρότητα του νερού στην περιοχή σας θα επηρεάσει τον ρυθμό συσσώρευσης αλάτων.

Ο φούρνος θα σας ειδοποιήσει όταν έχει έρθει η ώρα να κάνετε αφαλάτωση. Φροντίστε να αφαλατώσετε τον φούρνο σας όσο πιο σύντομα γίνεται μετά από τη λήψη αυτής της ειδοποίησης. Διαφορετικά, θα επηρεαστούν οι λειτουργίες ατμού και δεν θα είναι δυνατό το μαγείρεμα με ατμό μέχρι να αφαλατωθεί ο φούρνος.

Πώς να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία αφαλάτωσης

Προτού ξεκινήσετε το πρόγραμμα αφαλάτωσης

1. Βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος είναι κρύος

2. Αφαιρέστε όλα τα αξεσουάρ

3. Βεβαιωθείτε ότι το συρτάρι νερού είναι άδειο

4. Φροντίστε να έχετε στη διάθεσή σας ένα κατάλληλο υγρό αφαλάτωσης. Συνιστάται η χρήση του αφαλατικού φούρνου ατμού της εταιρείας μαςΕνεργοποίηση του προγράμματος αφαλάτωσης

Πρώτη φάση: περίπου 100 λεπτά

1. Τοποθετήστε το βαθύ ταψί στην πρώτη σχάρα
2. Βάλτε 250 ml υγρού αφαλάτωσης στο συρτάρι νερού
3. Γεμίστε το υπόλοιπο συρτάρι με νερό στη μέγιστη στάθμη
4. Επιλέξτε CLEANING (ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ) στο μενού5. Επιλέξτε DESCALING (ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ) και ξεκινήστε το πρόγραμμα
6. Όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, αδειάστε το βαθύ ταψί και βάλτε το ξανά στην πρώτη σχάρα

Δεύτερη φάση: περίπου 35 λεπτά

1. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα από το καθαριστικό αφαλάτωσης μέσα στο συρτάρι νερού. Στη συνέχεια, γεμίστε το συρτάρι με καθαρό νερό. Βάλτε μέσα το συρτάρι νερού

2. Όταν η λειτουργία ολοκληρωθεί, αφαιρέστε το βαθύ ταψίΜετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αφαλάτωσης

1. Σβήστε τον φούρνο

2. Όταν κρυώσει ο φούρνος, στεγνώστε το εσωτερικό με ένα μαλακό πανί

3. Αδειάστε το νερό που έχει μείνει στο συρτάρι νερού

4. Αφήστε την πόρτα ανοιχτή και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το εσωτερικό
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλο του φούρνου σας, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήστη. Μπορείτε να βρείτε το εγχειρίδιο χρήστη εδώ.

Τώρα που έχετε μάθει τα πάντα σχετικά με τη λειτουργία αφαλάτωσης, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διατήρηση της καθαριότητας στον φούρνο σας. Κάντε κλικ εδώ για μια επισκόπηση αναφορικά με τον καθαρισμό και τη συντήρηση του φούρνου σας.

Καταχώριση προϊόντων
Καταχώριση προϊόντων

Καταχωρίστε τα προϊόντα σας στο MyAEG ώστε να βρίσκετε όλα όσα χρειάζεστε σε ένα μέρος.

Βρείτε το Εγχειρίδιο Χρήστη
Βρείτε το Εγχειρίδιο Χρήστη

Βρείτε οδηγίες και άλλες χρήσιμες πληροφορίες και επιλύστε οποιοδήποτε πρόβλημα για την συσκευή σας .