Χρήση της λειτουργίας γκριλ του φούρνου

Τελευταία ενημέρωση 13/5/2020 2:31 μμ

Μία από τις λιγότερο χρησιμοποιούμενες λειτουργίες ενός φούρνου είναι το γκριλ. Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσατε τον φούρνο σαν ψησταριά;


Υπάρχει κανείς που δεν τρελαίνεται με το φαγητό που ψήνεται σε σχάρα;

Υπάρχει μια γοητεία στο ψήσιμο πάνω σε φωτιά. Είναι το θέαμα, οι ήχοι, η μυρωδιά.

..


Όμως, μερικές φορές, η φύση μάς χαλάει τα σχέδια.

Χιόνι, βροχή, χαλάζι ή ανυπόφορο κρύο. Δεν είναι πάντα δυνατό το ψήσιμο στην αυλή ή το μπαλκόνι. 


Μην ανησυχείτε.

Με τη χρήση του γκριλ στον φούρνο σας, θα μπορείτε να κάνετε μπάρμπεκιου μέσα στο σπίτι σας όλο τον χρόνο. 


Πώς μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία γκριλ του φούρνου

Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ τη λειτουργία γκριλ του φούρνου σας; Σκεφτείτε τη σαν ανάποδη ψησταριά. Αντί η θερμότητα να έρχεται από κάτω, έρχεται από πάνω. Παρά το γεγονός ότι δεν θα έχετε τη χαρακτηριστική μυρωδιά καπνιστού, θα έχετε ένα τέλειο ξεροψημένο αποτέλεσμα. Οι γρήγορες συνταγές ψητών λειτουργούν τέλεια και στον φούρνο. Οι περισσότεροι φούρνοι κλείνουν το γκριλ μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία. Για να μη σταματήσει η λειτουργία γκριλ, αφήστε την πόρτα του φούρνου ελάχιστα ανοιχτή. Μην ξεχνάτε να ελέγχετε συχνά το φαγητό, για να μην καεί. 


Πώς να ψήνετε στη μαγειρική εστία

Κάντε τις εστίες σας κανονική ψησταριά. Χρησιμοποιήστε ένα μαντεμένιο τηγάνι που κρατά καλά τη θερμοκρασία, θα παραμείνει καυτό και θα σας δώσει αυτή τη λαχταριστή ξεροψημένη όψη. Τοποθετήστε το τηγάνι στην εστία μέχρι να κάψει πάρα πολύ καλά, έπειτα χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μεσαία σκάλα και αφήστε εκεί για το υπόλοιπο της μαγειρικής διαδικασίας. Αν το τηγάνι αρχίσει να καπνίζει, έχει αποκτήσει υπερβολικά πολύ υψηλή θερμοκρασία. Για καλύτερη αποτελέσματα, ταμπονάρετε με χαρτί ό,τι πρόκειται να ψήσετε και περάστε το ελαφρώς με ελαιόλαδο προτού το βάλετε στο τηγάνι. Μην ξεχνάτε: δεν χρειάζεται να αναποδογυρίσετε πολύ γρήγορα το υλικό σας, αφήστε το να ψηθεί χωρίς να το πειράξετε για 3-4 λεπτά, για να κάνει πάρει το επιθυμητό χρώμα.