Ποια δεδομένα μετράει ο καθαριστής αέρα;

Τελευταία ενημέρωση 30/11/2023 8:56 πμ

Θέμα

  • Ποια δεδομένα μετράει ο καθαριστής αέρα; (PM 2,5, PM 1, PM 10, TVOC, υγρασία, θερμοκρασία)

Σε σχέση με

  • Καθαριστές αέρα της σειράς AEG AX9

  • Καθαριστές αέρα της σειράς AEG AX7, AX5  • Καθαριστές αέρα σειράς PURE 700 / 7000


Επίλυση

Ανάλογα με το μοντέλο που αγοράσατε, ενδέχεται να έχετε έναν ή περισσότερους αισθητήρες από αυτούς που περιγράφονται παρακάτω.

Ως στάνταρ, οι καθαριστές αέρα της σειράς WELL AX7/AX5 και της σειράς PURE 7000 διαθέτουν προηγμένο αισθητήρα PM λέιζερ (σωματιδιακή ύλη). Αυτός ο αισθητήρας μπορεί να μετρήσει τα ακόλουθα: PM10, PM2,5 και PM1.

Τα PM 2,5 είναι εισπνεύσιμα λεπτά σωματίδια διαμέτρου 2,5 μm (μικρόμετρο) ή μικρότερης, τα οποία είναι δυνητικά αρκετά μικρά ώστε να διεισδύσουν στην κυκλοφορία του αίματος και να βλάψουν την ανοσολογική απόκριση. Τα ΑΣ 2.5 μπορεί να περιλαμβάνουν σωματίδια καύσης, οργανικές ενώσεις και εκπομπές μετάλλων.

Τα PM 1 είναι εισπνεύσιμα εξαιρετικά λεπτά σωματίδια διαμέτρου 1 μm (μικρόμετρο) ή μικρότερης, τα οποία είναι αρκετά μικρά ώστε να διεισδύσουν στην κυκλοφορία του αίματος και να μειώσουν την ικανότητα μεταφοράς οξυγόνου του αίματος. Το PM 1 μπορεί να παραμείνει στον αέρα για μέρες ή εβδομάδες.

Τα PM 10 είναι εισπνεύσιμα χονδροειδή σωματίδια με διάμετρο 10 μm (μικρόμετρο) ή μικρότερη που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στους αεραγωγούς και τους πνεύμονες. Τα PM10 μπορεί να περιλαμβάνουν σκόνη, γύρη και μούχλα.

Επιπλέον, ορισμένα Well AX7 είναι επίσης εξοπλισμένα με αισθητήρα πτητικής οργανικής ένωσης (VOC), αισθητήρα θερμοκρασίας καθώς και αισθητήρα υγρασίας - τα δεδομένα μέτρησης από όλους αυτούς τους αισθητήρες είναι διαθέσιμα για προβολή και παρακολούθηση στην εφαρμογή AEG.

Οι ολικές πτητικές οργανικές ενώσεις (TVOC) είναι αέρια που εκπέμπονται από ορισμένα στερεά ή υγρά, συμπεριλαμβανομένων μιας ποικιλίας χημικών ουσιών, που μπορούν να συσσωρευτούν στο σπίτι σας. Δεν είναι όλα τα VOC επιβλαβή, πολλά VOC είναι σχετικά καλοήθη. Για παράδειγμα, τα πορτοκάλια και οι κόκκοι καφέ εκπέμπουν ΠΟΕ.

Μειώστε τις πτητικές οργανικές ενώσεις στο σπίτι σας ανοίγοντας παράθυρα ή πόρτες για να επιτρέψετε την κυκλοφορία του αέρα καθώς και μειώνοντας ή αφαιρώντας τα προϊόντα που φέρνουν ΠΟΕ στο σπίτι σας.

Για να έχετε πιο ακριβή ένδειξη, ανοίξτε ένα παράθυρο για να εκθέτετε τον καθαριστή αέρα σας σε καθαρό αέρα κάθε τόσο. Ο αισθητήρας TVOC θα αυτο-βαθμονομείται κάθε 24 ώρες περίπου. Κατά την εκ νέου βαθμονόμηση, τα δεδομένα TVOC μπορεί να είναι ανακριβή ή να παρουσιάζουν διακυμάνσεις

Η υγρασία είναι η ποσότητα των υδρατμών στον αέρα. Τα βακτήρια, οι μούχλες, το ωίδιο και οι ιοί μπορούν να μειωθούν διατηρώντας την υγρασία μεταξύ 30-50%

Ο καθαριστής αέρα σας μπορεί να σας πει πόσο υγρός είναι ο αέρας, αλλά δεν ελέγχει την υγρασία.

Η θερμοκρασία αναφέρεται στο πόσο ζεστός ή κρύος είναι ο αέρας γύρω από τον καθαριστή σας. Για οποιονδήποτε με αναπνευστικά προβλήματα ή αλλεργίες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά θερμοκρασία δωματίου όχι μικρότερη από 16°C (61°F) και για άρρωστους, ανάπηρους, πολύ ηλικιωμένους ή πολύ νέους, τουλάχιστον 20°C (68°F). ΦΑ).

Ο καθαριστής αέρα σας μπορεί να σας πει τη θερμοκρασία, αλλά δεν ελέγχει τη θερμοκρασία.

Βρείτε το Εγχειρίδιο Χρήστη
Βρείτε το Εγχειρίδιο Χρήστη

Βρείτε οδηγίες και άλλες χρήσιμες πληροφορίες και επιλύστε οποιοδήποτε πρόβλημα για την συσκευή σας .

Electrolux Έξυπνο Σπίτι
Electrolux Έξυπνο Σπίτι

Ένα έξυπνο σπίτι με ωραίες εμπειρίες Γεύσης, Φροντίδας, Ευημερίας και Ξεγνοιασιάς κάνει την ζωή βιώσιμη, καλύτερη και πιο ευχάριστη .